– До цього ми йшли рік … Дякую Президенту України Володимиру Олександровичу Зеленському за позитивне вирішення питання. Це дуже важливо для родини Дмитра Фірсова, який віддав життя, захищаючи нашу країну. Тамара Фірсова вже може отримати державну підтримку, яка передбачена для родин учасників АТО/ООС.

Тамара – громадянка Грузії, разом сином з 2014 року живе в Вінниці. До початку бойових дій, родина жила в Донецьку. Дмитро Фірсов з перших днів війни пішов добровольцем у батальйон «Донбас». Згодом, перейшов у 93 окрему механізовану бригаду ЗСУ, де отримав звання лейтенанта. 6 березня 2020 року Фірсов Дмитро Борисович загинув, захищаючи суверенітет і територіальну цілісність України у складі ЗСУ.

Тамара з сином Георгієм залишились у Вінниці самі. Всі рідні – в Грузії. Жінка з дитиною винаймають житло і розраховувати на допомогу держави в придбанні квартири не могли, бо кошти виділяють лише громадянам України. На роботу влаштуватись без документів теж не могла… Біль, сльози, розчарування… втративши чоловіка, жінка з дитиною втратили і віру в майбутнє…

Так ми познайомились. Я пообіцяла зробити все можливе, щоб допомогти Фірсовим. І робила. Крок за кроком.

9 червня Тамара отримала в Державній міграційній службі посвідчення, що підтверджує громадянство України. Тепер жінка може подавати документи на державну допомогу щоб вирішити житлове питання.

Син Георгій цього року закінчив школу, складає ЗНО і хоче вступати в медичний університет. Бажаю гарного майбутнього сину Героя, нехай в житті все складається найкраще. Дмитро захищав кожного з нас, ми повинні захищати та допомагати його родині, і держава, і звичайні люди, – написала Ірина Борзова на своїй офіційній сторінці.

Детальніше про цю історію, читайте у наступному номері газети “33-й канал”.

Людмила Поліщук