На засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки заступник голови Вінницької ОДА Сергій Здітовецький повідомив, що станом на 9 червня на сайті Міністерства охорони здоров’я – у розділі: «Індикаторні показники для визначення регіонів зі значним поширенням COVID-19» встановлено, що на території Вінницької області визначено «зелений» рівень епідемічної небезпеки.

А перший заступник Голови ОДА Наталя Заболотна зазначила, що на території Вінницької області зареєстровано 11 позаміських дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, які готуються до роботи:

– Усі заклади мають належну матеріально-технічну базу, придатну для забезпечення дітей шкільного віку якісними оздоровчими та відпочинковими послугами. Усі заклади здійснили комплекс підготовчих заходів, необхідних для забезпечення оздоровлення та відпочинку дітей, готові працювати протягом червня-вересня 2021 року, – повідомила Наталя Заболотна.

Комісія вирішила, відкриття оздоровчих закладів та закладів відпочинку здійснювати з урахуванням рішень місцевих комісій ТЕБ та НС за наявності позитивного висновку щодо готовності закладу до роботи в оздоровчий період.

Людмила Поліщук