– Інноваційний садочок «Мадагаскар» – перший заклад в Україні, створений в рамках муніципально-приватного партнерства.

Ми відкрили його півтора року тому спільно з бізнесом. І сьогодні в ньому навчається більше сотні маленьких вінничан. Серед них і дітки, які були записані у загальноміську електронну чергу., – повідомив у своєму Фейсбуку мер Вінниці Сергій Моргунов. – Тому їх перебування у закладі покривається з бюджету на тих самих умовах, що і в інших садочках.

Сьогодні поспілкувався з вихованцями групи «Сонечко». Для мене найголовніше, що дітям у садочку подобається. Перевірив умови, які створені для малечі. Комфортні кімнати, сучасний харчоблок, інтерактивне обладнання. Це ті стандарти, які ми впроваджуємо в цілому в системі дошкільної освіти. Тож, пілотний проект довів свою ефективність. Важливо, що саме така форма партнерства дозволяє більш гнучко залучати кращі інноваційні методики. Тому проект має продовжуватись. Ми готові і в подальшому розглядати пропозиції від приватних дитячих садків, які відповідають усім державним вимогам.

Нагадаю, що тільки цього року ми відкриємо два нові дитсадки. А на перспективу передбачаємо ще три – у тих мікрорайонах, що розбудовуються.

Роман Ковальський