– Перегорнута ще одна сторінка в 50-річній історії Вінницького міського пологового будинку #1. Цю історію ми писали 187 днів та ночей, і вона була сповнена героїзмом та максимальною самовіддачею, професіоналізмом та людяністю усього медичного персоналу!, – зазначив у соцмережі колеутив медзакладу.

– Осінь 2020….

Величезний виклик та відповідальність лягли на плечі кожного з нас!

Заклад, в якому десятиріччями народжувалось життя, де працювала дуже професійна команда, але акушер-гінекологів та акушерських анестезіологів, водночас стала командою медиків, які поповнили ряди за для боротьби з підступною та смертельно небезпечною хворобою.

За дуже короткий час була сформована професійна команда з залученням фахівців терапевтичного та анестезіологічного профілю.

Дякуємо величезній підтримці міського голови, заступників, департаменту охорони здоров’я! Заклад за мінімальний період отримав надсучасне обладнання, 100% забезпечення киснем, медикаменти, які так життєво були необхідні за для спасіння життя наших вінничан!

Це були дуже не прості часи…

Ще довго нам будуть снитися ці безкінечні дні та ночі боротьби. Ще довго ми будемо згадувати тих пацієнтів, за чиє життя ми так відчайдушно боролися. Ще довго під час цих спогадів будуть навертатися сльози радості за тих, кого вдалося врятувати і сльози відчаю за тих, кого ми так і не змогли вирвати з лап хвороби…

За цей короткий час ми всі стали справжньою професійною командою!

Також ВМКПБ1 став єдиним закладом у Вінницькій області, де надавалась допомога вагітним, роділлям, породіллям хворим на ковід. Дукуємо за довіру нашому колективу, бо в самих критичних випадках ми залишились переможцями!

Сьогодні наш досвід успішного лікування переймає не тільки медична спільнота України! Випадки критичного перебігу ковіду у наших пацієнтів акушерського профілю був представлений на різних конгресах та конференціях, в тому числі і міжнародного рівня та викликав величезний інтерес колег.

І на завершення -гарна новина! Пологовий будинок повертається до свого звичного функціонування.

З 15.06.21 року наші двері відкриваються для всіх бажаючих вагітних, роділь та тих пацієнток, що потребують нашої допомоги при гінекологічних захворюваннях.

Чекаємо на вас!

Роман Ковальський