Нещодавно у  Лісовій Лисіївці місцеві мешканці збунтувалися проти оператора мобільного зв’язку. Кажуть, компанія встановлює у  селі обладнання, яке буде опромінювати їх та їхніх дітей.

Громада настільки обурена, що готова навіть вночі знести самотужки ту вишку! Про це вони повідомили на «гарячу лінію» газети «33-й канал».

– У нашому селі надумали будувати вишку мобільного зв’язку, власники заявили про турецькі інвестиції і про те, як всі добре заживуть. Були вони у Лісовій Лисіївці, але, зрозумівши, що ми налаштовані проти, стали казати, що скоро всі виздихаємо. А їм треба заробляти! Й навіть навмисно тиснуть на нас, щоби купували тільки картки їхнього оператора. Але ми не хочемо, бо де гарантія, що скоро ці заробітчани стануть монополістами?! Ми всі категорично проти, почали бунтувати та зібрали кілька сотень підписів, – заявили нам жителі Лісової Лисіївки.

— 29 травня приїжджали на збори від Хміль­ницької РДА, там ми вкотре заявили, що вишка нам не потрібна. У нас чудово працює інший оператор, люди розмовляють з рідними та друзями з-за кордону, жодних проблем. Так само без перебоїв працює провідний Інтернет. І навіть той самий оператор, який взявся у нас будуватись, так само добре працює. Для чого ця вишка? Ми матимемо від неї велику дозу опромінення, бо запланували її в самому центрі села. Але попереджуємо – якщо нашої думки не почують, знесемо цю вишку самотужки, бо нерви вже на межі. Чому нас навмисно ґвалтують і навіть не запитують думки?

На діалог з громадою виїжджали представники Хміль­ницької районної адміністрації. Кажуть – поки що врегулювати ситуацію не вдалось.

– Жителі нарікають, що в них через роботу вишки буде рак мозку, що собаки та коти повмирають, ось така аргументація. Ми були на місці, приїжджали представники мобільного оператора. Є державна програма по цифронізації України, хотілось зробити краще людям. Адже той мобільний оператор, який є, ловить погано, Інтернет тільки провідний. А так був би 4G. Від границі вишки до найближчого будинку 500 мет­рів, все в межах норми. Представники оператора готові навіть перенести вишку на край села, але люди сказали – ні.

Віталіна Трудько