В складі збірної команди України за перемогу боролись і вінничани. Вони вибороли три золота і дві бронзи в особистому заліку! В загальнокомандному заліку всі вінничани стали чемпіонами в складі збірної України!

«Підготовка була досить насиченою, тренувались практично щодня по дві-три години,відпрацьовуючи техніку. Сиділи і на дієтах,щоби зігнати воду та зайві кілограми. Особливо складно було вже у самій Будві,адже там шведські столи і чимало солодощів.Тому спортсмени ледь стримались, -каже Денис Осадчук, тренер спортсменів.

-Взагалі змагання в Чорногорії було доволі представницьким.Вони слугували етапом підготовки до чемпіонату Європи. Змагались як юніори,так і молодь.Боролись за медалі американці, палестинці,поляки,чехи, греки,але все ж найсильнішими суперниками виявились місцеві спортсмени,азербайджанці та грузини. Наші Федір Фріз-молодший (вагова категорія до 52 кг) та Матвій Шамалюк (64 кг) боксувавали у фіналі проти палестинців. В останнього бронза, у Федора- золото. Олександр Яровий (60 кг) став першим. І це при тому, що за кілька днів до поїздки до Чорногорії він змагався на Всеукраїнському турнірі в Білій Церкві, де здобув срібну нагороду.У Артема Марчука-(64 кг) та Іллі Суслова (56 кг) теж золото. Перемогли за кількістю балів у трьох раундах!Хотілось би краще, щоб всі п’ятеро спортсменів з Вінниччини приїхали додому із першим місцем. Але маємо те, що маємо».

Наразі вінницькі боксери готуються до міжнародного турніру у червні в Залізному Порту.

Вікторія Снігур