Фітотерапевт Андрій Пашов стверджує – здоров’я людини – це баланс фізичного, духовного, біоенергетичного і психічного стану. Не дарма кажуть ,що всі хвороби від стресу. Тому бажано лікувати все разом. Він поділився з нашими читачами доступними та ефективними методами, які допоможуть покращити здоров’я.

Сіль при радикуліті та остеохондрозі!

– До 1 кг солі (можна і кам’яну і морську) додати 1-2 ст л гірчичного порошку, до цієї суміші долити чверть склянки води, перемішати і поставити на вогонь. Нагріти помішуючи до температури 50 С*, (щоб було гаряче но не обпікало). Перемішати, при необхідності додати ще води. Має утворитись рівномірна напів ріденька каша.

Лягти на живіт, і за допомогою когось нанести лікувальну суміш на вражені місця хребта. Аплікацію необхідно закрити плівкою і зверху накрити шерстяним покривалом.

Лежати поки суміш не прохолоне, потім прибрати, місце обмити теплою водою і гарно витерти. Закутати місце шерстяним колючим шарфом. Протягом 2-х днів на вулицю не виходити і нічого важкого не піднімати! Ще можна нагріти 1 кг морської солі, коли стане гарячою але не обпікатиме, пересипати в мішечок (марлевий або тканинний) і прямо на нього вилити 20-30 мл настойки прополісу. Прикласти мішечок до хворого місця та за допомогою бинта, закріпити. Біль зникне приблизно через 3-4 години.

Ще одна рослина, яку часто вважають бур’яном і не розуміють, скільки в ній користі лобода! Вона, за словами пана Андрія, містить білки, сапоніни, аскорбінову, щавлеву, фенолкарбонву, ферулову кислоти, ефірні олії, каротин, мінеральні речовини, флавоноїди, бетадін, протеїн, та багато іншого.
Застосовується при геморої та подагрі, при сухому й хронічному кашлі. Насіння застосовують як проносне і блювальне, а листя при жовтянці, як діуретичний, кровоспинний засіб, при аменореї, для лікування пухлин, при хворобах легенів, для лікування мозолів, та як заспокійливий засіб при істерії.Протипоказано при каменях у нирках!

При подагрі:4 ст л сухого подрібненого листя залити 1 склянкою гарячої води, кип’ятити 15 хв, остудити, процідити, довести об’єм до вихідного. Приймати по 1 ст л 3 рази на день.

При шлунково-кишкових захворюваннях:
1 ст л сировини на 200 мл окропу, настоюють 2 години. Приймати по 1-2 ст л 3-4 рази на день. Будьте здорові!

Валентина Лісова