Обвинувальний акт стосовно керівника злочинної організації, викритої СБУ у Вінниці, який займався наркотиками, передано до суду.

Служба безпеки України у грудні 2020 року блокувала ді­яль­ність злочинного угруповання, яке мало мільйонні «прибутки» від збуту оптових партій наркотичних засобів і психотропних речовин до різних регіонів країни.

– Слідчі СБУ під процесуальним керівництвом Він­ницької обласної прокуратури завершили досудове розслідування стосовно лідера злочинного угруповання. Обвинувальний акт за трьома статтями Кримінального кодексу України скеровано до суду, – розповіли нам подробиці у пресслужбі СБУ у Вінницькій області.

За даними слідства, вказана особа на початку 2020 року продовжила незаконну діяльність раніше створеного угруповання, котре вчиняло тяжкі та особливо тяжкі злочини у сфері незаконного обігу наркотичних засобів і психотропних речовин.

Також наркобарон організував переправлення на територію України кокаїну і особливо небезпечного героїну.

Слідством встановлено, що свій «товар» зловмисники пропонували на заздалегідь створених пабліках у соціальних мережах і доправляли його замовникам через так звані «закладки» та поштовими сервісами. Для цього члени угруповання створили у регіонах України розгалужені мережі наркокур’єрів.

Обвинуваченому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 9 до 12 років.

Крім того, обвинувальні акти скеровано до суду від­носно 8 активних учасників цього міжрегіонального угруповання, які на даний час, перебуваючи під вартою, очікують судового розгляду.

Віталіна Трудько