Нещодавно в Білорусі відбувся Міжнародний конкурс із танців “DV-festival”, де взяли участь найсильніші учасники із багатьох країн. За перемогу змагалась і 16-річна Олена Швець зі Жмеринки. Їй не лише вдалось запалити вимогливу публіку своїм талантом та артистизмом, а й здобути срібну нагороду.

-У даному конкурсі була особлива номінація «Pandora’s fox», де потрібно було за три тижні підготувати самостійно східний танець та відзняти на відео. Вийшло трохи кумедно, бо не могли знайти залів, то ж довелось попросити дозвіл у місцевої лікарні, де мені пішли назустріч, – ділиться емоціями Олена Швець.

– Я підготувала суддям класичний східний танець Raks al Sharki, за який отримала срібну медаль. Варіанти цього танцю можна побачити повсюдно в Північній Африці і на Близькому Сході. Його вміє виконувати кожна жінка, яка там мешкає. Цей войовничий танець складний самими атрибутами, які я використовувала. Наприклад, були спеціальна палиця, шовкова шаль. У моїй категорії суперникам були білоруси, французи, латвійці та українці. І я щаслива, що змогла стати другою! Дипломи вже вислали. Крім того, днями я здобула Кубок України зі східних танців у Запоріжжі у своїй віковій категорії.

Зазначимо, що жмеринчанка Єлена Швець займається східними танцями вісім років. Запропонувала мама, яка прочитала в газеті оголошення про набір. З тих пір дівчинка не уявляє свого життя без сцени і має десятки грамот та медалей. Танцівницю постійно підтримує її родина. Мама допомагає у пошитті костюмів, адже сценічне вбрання дуже коштовне. То ж родина самотужки купує тканини та замовляє блискітки. Тато Єлєни, до речі, був одним із перших, хто пішов служити на війну. Нині свою донечку він возить на всі конкурси та фестивалі, адже вірить – у неї велике майбутнє. Адже вже зараз у 16 Єлєна дає уроки іншим дівчатам і невдовзі починає набір групи. А ще жмеричнанці, яка нині навчається у коледжі на фінансиста, запропонували бути судею на престижних змаганнях. Погодьтесь, непоганий прорив!

Вікторія Снігур