Це сталося вчора, 13 червня. Перед цим Микола Петрович тривалий час хворів.

Вінничанам Микола Свіржевський запам’ятався як керівник обласного управління освіти з 2001 року.  Він мав учену ступінь кандидата педагогічних наук, звання доцента,  нагороджений нагрудним знаком “Відмінник освіти України”, спеціаліст вищої кваліфікаційної категорії, учитель-методист, автор понад пів сотні науково-методичних праць.

У 2005 – 2019 роках Микола Свіржевський очолював Вінницьку гуманітарну гімназію №1 імені М.Пирогова

Про нього кажуть колеги такі слова:

“Осиротіла родина Першої… Він горів на роботі, вболівав за свою рідну школу, не беріг себе, а працював  для людей самовіддано. Люблячий чоловік, батько, дідусь, мудрий керівник, справжня і  щира людина… Його життєлюбна енергія була і залишається з нами, як оберіг Першої. У жалобі й пошані схиляємо голови учителі, учні, батьки, випускники – усі, чиї долі поблагословив цей мудрий Учитель. Щирі співчуття рідним”.

Високий рівень професіоналізму, самовіддана праця Миколи Свіржевського сприяли переходу гімназії на якісно новий рівень. Це з його ініціативи утворилися гімназійні класи,  був запроваджений традиційний День гімназії, друк газети “Шкільний Бум”, посвяту в гімназисти, свято талановитої молоді “шкільний Олімп”, трояндову алею і багато інших новацій.

14.06.2021 о 11.30 відбудеться прощання зі Свіржевським М. П.  у ритуальному закладі “Реквієм” На 13.15 відбудеться громадянська панахида у дворі гімназії.