У зв’язку зі зменшенням кількості хворих на коронавірус, керівник робіт з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру державного рівня, пов’язаної із поширенням коронавірусної COVID-19 затвердив перелік закладів охорони здоров’я для госпіталізації пацієнтів з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2 COVID-19. У Вінницькій області визначили дев’ять таких закладів.

– Наша лікарня не потрапила до цього списку. Ми увійшли до другої черги медичних закладів, які надаватимуть допомогу хворим на коронавірус у випадку нового спалаху епідемії, – каже головний лікар Калинівської ЦРЛ Владислав Головащенко, – На стаціонарному лікуванні у районній лікарні перебувало минулого п’ять хворих на коронавірус, в тому числі двоє у реанімаційному відділенні. Це останні хворі із коронавірусом. Після таких змін Калинівська районна лікарня повернеться до звичного режиму роботи й мешканці громади зможуть отримати увесь перелік медичних послуг, який надавався до початку карантину.

А нині хворих із коронавірусом госпіталізовуватимуть у Вінницю, Бар, Жмеринку, Могилів-Подільський та Гайсин.Крім того, Вінницький пологовий будинок №1 припинив надавати допомогу вагітним та породіллям, у яких виявили COVID-19. Наразі в закладі виконали ремонтні роботи – приймати звичайних пацієнтів у ньому почали з 15 червня.

Віталіна Трудько