Лише 19-го червня  у Вінниці плануються чергові масові  вакцинації населення від Covid-19. Бо в неділю велике релігійне свято і медикам дадуть вихідний…

– В суботу працюємо за звичним планом і плануємо щепити до 500 мешкаців Вінницької громади. На Трійцю вирішено зробити вихідний і з вівторка поновимо вакцинацію вінничан. Досвід попередніх вихідних показав, що за два дні цілком реально   вакцинувати тисячу вінничан., – повідомив директор департаменту охорони здоров’я ВМР Олександр Шиш.

Нагадаємо, що 12-13 червня на базі Експоцентру по вулиці Соборній діяв центр вакцинації і за два дні тут першу дозу вакцини отримали 733 вінничан.

Щеплювали всіх охочих, старше 18 років китайською вакциною «CoronaVaс». Зазначимо, що ця вакцина пройшла сертифікацію у Європі і визнана ВООЗ.

«Чотири вакцинальні команди щеплювали усіх охочих, незалежно від того, чи реєструвались вони у системі «Дія». Головні умови для вакцинації — гарне самопочуття та місцева прописка.,   — додав директор департаменту охорони здоров’я міської ради Олександр Шиш. – Вінничанам, які мають бажання щепитись, хвилюватись не варто — вакцина є у достатній кількості.

Цієї суботи у Вінниці працюватиме три Центри вакцинації

У Вінницькій міській територіальній громаді 19 червня будуть працювати  три Центри вакцинації населення від COVID-19. Вони розташуються за адресами: вул. Соборна, 68, Експоцентр; вул. Некрасова, 40, (школа № 32); просп. Космонавтів, 32,  (школа № 23). Вакцину можуть отримати  вінничани, яким виповнилося 18 років.

Центри вакцинації від COVID-19 працюватимуть з 10:00 до 14:00. Для щеплення доступна вакцина «CoronaVaс».  Вакцинують містян безкоштовно. Роботу Центрів  організовує департамент охорони здоров’я Вінницької міської ради. Будуть створені необхідні умови для безпечного процесу вакцинації.
Усім, хто планує отримати вакцину, обов’язково мати паспорт громадянина України. А вінничанам, які не мають підписаних декларацій з сімейними лікарями, окрім  паспорта, необхідно взяти з собою довідку про присвоєння ідентифікаційного коду.
Відзначимо, що минулими вихідними у Центрі вакцинації  першу дозу вакцини проти COVID-19  отримали 750 вінничан https://www.vmr.gov.ua/Lists/CityNews/ShowNews.aspx?ID=8149

Роман Ковальський