– На репліки “Для чого зупинка, якщо немає автобуса?” заявляю “Буде зупинка – буде й автобус!”., – повідомив колишній сільський голова, депутат ради Ямпільської ОТГ Володимир Бойко. – Хочеться подякувати активістам, які безпосередньо беруть участь у відновленні зупинки – працівникам СТОВ “Нива” Ковальському Віктору, Юкашу Володимиру та Реулець Миколі, працівниці комунального господарства старостату Плахотнюк Юлії, працівникам культури Гуменній Надії і Чернезі Аллі, художникам Крижанівському Миколі та Смеречинській Аліні. Після закінчення їх роботи залишиться перекрити об’єкт новим шифером, зробити огорожу від вторгнення громадського ВРХ та можна зустрічати автобус для перевезення мешканців громади. Песимісти, посміхніться і станьте оптимістами! Далі буде.

Тут же місцеві підняли питання про перейменування Безводного села на Феліціянівку, як його називали до революції. Тому люди збирають ініціативну групу з цього питання.

Нагадаємо, що на Ямпліьщині стартував проект «Мальована хата»:

– Ми їхали до села широкою польовою дорогою , милуючись темно-зеленими пшеничними полями, рядами почервонілих ранніх черешень , яскравими фазанами, що спокійно спостерігали за рухом машини. Наші гості – столичні жителі Мацюк В’ячеслав та Ольга , прийняли рішення жити в селі і обрали собі для проживання саме нашу Ямпільщину ., повідомила про це Мирослава Марченко. – Їх вабить історія, культура, традиції краю, особливості сільського життя. Мріють займатись розвитком сільського зеленого туризму, прокладати цікаві маршрути, робити гарну рекламу нашим туристичним принадам.

Село зустріло гостей веселим гомоном учасників мистецького проекту “Мальована хата.” Саме проходили зйомки сюжету про хід реалізації проекту Олексієм Керманом для ТРК УКРАЇНА. Віктор Паскаленко та Едуард Костюк завершували свою роботу біля садиби Мирослави та Миколи Чечуги. Поруч радо розповідала про свою нову Зелену садибу, копання криниці, облаштування території Поліна Гуменна. Староста села Володимир Бойко показував сільські будинки, знайомив із місцевими жителями, пропонував садиби в яких можна відпочивати все літо за мінімальну плату або взамін за допомогу по господарству чи участь у розвитку села. Цікава, корисна ідея, що може допомогти громаді залучити нові сили та можливості для його розвитку.

Приємно бачити щирих, добрих людей, яскравих особистостей ,що складають плани на майбутнє, щедро вкладають свою працю у розвиток села, хочуть залишити гарний слід на землі! Вірю, що все вийде, бо хто працює- той і перемагає!

Гостей, мандрівників, туристів чекають Безводнівські ліси з таємничими мавками, лісові суниці, різноманітні гриби, смачні сільські смаколики . Жити можна у приватних садибах, Хаті лісника , наметовому містечку! ГОСТЕЙ чекають майстер -класи по випіканню домашнього хліба, паляниць, приготуванню масла, грибних страв! Навчать збирати лікарські рослини, трав’яні збори для чаю! І гриби, гриби, які можна багато назбирати , тут же переробити і повезли додому вже готові!!!!! Вас чекає “грибний рай”: грибна Філіціянівська юшка , борщ, паляниці, вареники, картопля- все з грибами!!

О таке воно, Безводне! Село лісів, грибів і мавок А ще в лісі Вас може взяти “блуд”. Ви коли – небудь потрапляли у таку ситуацію? Ми сьогодні -так!!! Але про це – пізніше!!!

Забула про головне! Микола Крижанівський в ході проекту працює над новою роботою, яка називається

“СЕЛОВОДНЕ “. Можливо, ця назва дасть поштовх для нового життя села!!!

Роман Ковальський