Чому 23-річний загиблий воїн АТО так і не отримав звання Почесного громадянина? — запитують атовці Козятина.

Козятинська асоціація учасників бойових дій та учасників АТО подала звернення до депутатів міськради. Йдеться про присвоєння звання Почесного громадянина міста сержанту Національної гвардії окремого загону спеціального призначення «Азов» Максиму Олексюку, який два роки тому загинув на передовій…

– Ще 14 травня ми направили лист на голову ОТГ, — каже ветеран АТО Олег П’явка. — Але відповіді досі не отримали. Максим Олексюк – єдиний із загиблих атовців не отримав звання Почесного громадянина міста Козятин. Враховуючи його подвиги, з метою вшанування пам’яті бійця, просимо громаду підтримати наше звернення.

У Козятинській ТГ ось як прокоментували ситуацію:

– Ще місяць тому подано відповідне клопотання від управління соціальної політики міської ради, і на червневу сесію готується проєкт рішення про присвоєння Максиму Олексюку звання Почесний громадянин міста. Тому не потрібно панікувати…

Зазначимо, що Максим Олексюк, на псевдо Максон, з жовтня 2017-го служив у полку «Азов». До військової служби ставився відповідально. Пішов боронити свою країну, бо був завжди проти несправедливості та «совкової» влади, згадують його друзі. Життя 23-річного воїна трагічно обірвалося у ніч з 6 на 7 червня 2019 року під час прицільного артилерійського обстрілу поблизу Новолуганського. Запеклий бій тієї ночі тривав 4 години і забрав життя ще одного азовця на псевдо Круглий, а одинадцять наших військових отримали поранення і контузії.

«Максим пишався, що він в «Азові». А я ним пишаюся!» – казала мама загиблого воїна на похороні сина та коли отримувала орден «За мужність» ІІІ ступеня, яким бійця нагородили посмертно.

Валентина Лісова