Лілія Маланчук — родом з Вінниччини, виборола «бронзу» на чемпіонаті Європи з вільної боротьби серед спортсменів до 23 років.

Дівчина поїхала на змагання у складі національної збірної України. Чемпіонат проходив у місті Скоп’є в Пів­нічній Македонії. Спортсменка виступала у ваговій категорії до 50 кілограмів.

Наразі Лі­лія — вихованка Київської обласної школи вищої спортивної майстерності. А родом з Демидівки Тростянецького ра­йону. Торік спортсменка виборола «срібло» на Кубку світу з боротьби.

Дічина з багатодітної родини. Старший брат мешкає окремо, молодші братик та сестричка ходять до школи, мама — домогосподарка. Батько — Сергій Маланчук — чотири роки відбуває службу в Збройних силах України і зараз захищає нашу Батьківщину на Світлодарській дузі у складі 59-ої бригади.

— Почалось все з того, що мій старший син з товаришем захотіли займатись боротьбою. Але секція була лише у Тростянці, тож постійно на велосипедах вони долали близько 14 кілометрів, — розповів нам тато чемпіонки Сергій. — І в якийсь момент займатись боротьбою захотіла Лілія. Тренував їх вчитель від Бога Микола Мулько. Невдовзі донька стала радувати успіхами…

Віталіна Трудько