Протягом всього міжопалювального періоду КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» здійснює підготовку до нового опалювального періоду, адже від цього залежить його успішне проходження.

Так, з квітня по жовтень, підприємство здійснює підготовку всіх об`єктів теплопостачального комплексу, зокрема: перевірку та ремонт котелень, центральних теплових та індивідуальних теплових пунктів, теплових мереж, мереж гарячого водопостачання.

Відповідно до комплексного плану підприємство вже здійснило реконструкцію

1 км 729 м теплових мереж по вулицях: вул. Чорновола, вул. Писарєва, вул. Гоголя, вул. А. Янгеля та між вул. Янгеля, 85,95 та вул Київська, 23, 25.

Наразі в рамках комплексного плану здійснюється реконструкція мереж довжиною 404 м у двотрубному прокладанні по вул. Келецькій: від перехрестя з проспектом Космонавтів до перехрестя з вулицею 600-річчя (м-н Вишенька, роботи виконуються підрядною організацією).

Також тривають роботи з реконструкції мереж на наступних ділянках:

  • між вул. Хмельницьке шосе, просп. Космонавтів та вул. 600-річчя (1-ий мікрорайон):

вже замінено відповідно до плану 400 метрів мереж у двотрубному прокладанні, залишилось ще 31 м. Запланований термін виконання робіт – 22.06;

  • від ЦТП 7/1, 7/2 по проспекту Юності, 28 до ЦТП 7/3 по вул. Келецька, 99:

вже замінено відповідно до плану 75 метрів мереж у двотрубному прокладанні, залишилось ще 391 м. Запланований термін виконання робіт – 03.08;

  • від ЦТП 6/2 по проспекту Космонавтів, 68:

вже замінено відповідно до плану 182 метри мереж у двотрубному прокладанні, залишилось ще 328 м. Запланований термін виконання робіт –  21.07;

  • на перехресті вул. В.Порика та вул. В. Інтернаціоналістів:

вже замінено відповідно до плану 68 метри мереж у двотрубному прокладанні, залишилось ще 34 м. Запланований термін виконання робіт – 22.06.

Загалом у міжопалювальний період заплановано реконструювати теплові мережі протяжністю 5 км 734 м у двотрубному прокладанні.

Виконання робіт з реконструкції дозволить вилучити зі схеми теплопостачання частину аварійних ділянок мереж, завдяки чому вдасться мінімізувати аварійні ситуації і КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» безперебійно надаватиме послуги з централізованого опалення та гарячого водопостачання на будинки споживачів.

Згідно з графіком вже відремонтовано:

  • 13 котелень з 45,
  • 37 центральних теплових пунктів з 66,
  • 219 індивідуальних теплових пункти з 398,
  • 386 теплових камер із 1499,
  • проведено гідравлічні випробування 90,95 км теплових мереж з 177 км.

Для виконання деяких робіт проводиться тимчасове призупинення послуги з централізованого гарячого водопостачання на будинки споживачів. Без відключень проводити роботи неможливо. Тривалість відключень залежить від масштабу роботи. Якщо проводиться ремонт індивідуальних теплових пунктів (ІТП), це може бути від одного до кількох днів. Якщо говорити про зупинку на ремонт центральних теплових пунктів (ЦТП) і котелень, ремонт може тривати понад три тижні. Найдовше часу по роботі займає заміна тепломереж. Всі роботи виконуються згідно із затвердженим графіком. Можливі відхилення від графіку лише за певних технічних причин. Якщо й виникають певні відхилення, продовження терміну виконання робіт погоджується з Вінницькою міською радою.

Звертаємось до споживачів КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» з розумінням ставитись до тимчасових відключень гарячого водопостачання у будинках. Це робиться задля успішного початку нового опалювального періоду, задля мінімізації ймовірних аварійних ситуацій та відключень у холодну пору року.

Також наголошуємо, що в міжопалювальний період необхідно готувати внутрішньобудинкові системи до наступного опалювального сезону. Це зона відповідальності самих мешканців будинків (відповідно до Статті 382 Цивільного кодексу України), управляючих компаній, житлово-експлуатаційних організацій та ОСББ. Звертайтесь до них, ініціюйте перевірки стану внутрішньобудинкових систем, або проведення ремонтних робіт.

Саме управляючі компанії відповідають за внутрішньобудинкову систему відповідно до договорів, укладених зі співвласниками житлових будинків.

Валентина Лісова