Цими вихідними у Гайсині відбувся V Всеукраїнський конкурс-фестиваль фольклорних колективів на приз Гната Танцюри. І його лауреаткою стала випускниця 9-го класу з Козятина Діана Бондарець! Дівчина заспівала пісню «Ой чого ж ти плачеш, молодая пані», чим викликала справжній фурор серед глядачів!

– Юлія Васюк, викладач народного вокалу вінницького фахового коледжу культури і мистецтв імені Леонтовича, виклала в мережу відео. На ньому я виконувала пісню Гната Танцюри «Ой чого ж ти плачеш, молодая пані». Мене помітили та запросили на конкурс. В мене був спеціальний костюм, йому більше 100 років. Через мій виступ та перемогу вся Україна почула про козятинський край, – зізнається Діана Бондарець.

До слова, дівчинка виступає на сцені з чотирьох років та навчається у музичній шко­­лі. Вона вві­йшла у збірку «Май­бутнє Він­ниччини — талановиті діти», здобула перемогу у всеукраїнському фестивалі творчості «Крок до мрії» у номінації «народний вокал». Має нагороди й в міжнародних конкурсах та стипендію від мерії.

-Я граю на піаніно та ходжу на вокал до Тетяни Костюк. Напевно, талант передався мені від моєї родини. Моя мама Оксана теж гарно співає – зі своєю сестрою у два голоси виконували українські народні пісні. У дідуся була своя група. Батьки гордяться мною. Тато працює за кордоном, але намагається не пропускати мої виступи. Я завжди прагну порадувати його новими піснями і дослухаюся до його думки, як незалежного глядача. Він завжди підтримує і морально, і фінансово. А мама Оксана завжди поруч зі мною: моя підтримка, натхнення та помічниця. Бабусі та дідусі люблять мій спів. Мені подобається корейська група BTS. Це сучасний бойс–бенд. З українських виконавців люблю Іларію за сучасний, народний вокал.

Віталіна Трудько