90-річні Іван та Фіона Голубчуки з села Митинці на Вінниччині прожили в шлюбі 70 років! Їхня історія кохання вражає.

За весь час вони ні разу не посварились, понад півстоліття обоє пропрацювали в колгоспі. Він на конях, вона в полі. Нині в Голубчуків 3 дітей, 8 онуків та 13 правнуків.

«Ми з чоловіком з одного села, проживали на сусідніх вулицях. Разом гусей пасли, то пам’ятаю, як Івану щось було не до вподоби, міг менt і паличкою вдарити по плечах! А коли підросли, ходили на вечорниці, збирались в одній хаті, так між мною та Іваном зав’язалась дружба, яка згодом переросла у кохання.

Батько мій пішов на війну і загинув, — пригадує 90-річна Фіона Голубчук. – Залишилась ма­ма сама з чотирма дітьми. Не мали що їсти, пекли білі буряки, які збирали у полях. А ось Іван з більш заможної родини, але все одно трудився, їздив під­водою та збирав молоко. Матір мо­го чоловіка була проти нашого шлюбу через те, що бідні. Казала, зробить все, аби не були разом. Але він таки одружився зі мною. Напекли картоплі, і оце таке було весілля, з гостей — кілька людей. Вдягнула кращу блузку та спідницю, зав’язала коси, не було навіть на віночок коштів».

Виховали Фіона та Іван трьох доньок — Марію, якій 65 ро­ків, Лідію – їй 62, Валентині зараз 57. Дві з них проживають на Вінниччині, третя на Кіровоградщині. Ближчі опікуються батьками. А на день 70-річчя подружнього життя накрили стіл, замовили коровай та разом з батьками співали українських пісень.

Самі ж Голубчуки кажуть – секрет подружнього життя простий.

«Наші батьки ніколи не сварились, тільки підтримка, турбота чи любов. Наша мама дуже щаслива жінка, бо має такого доброго чоловіка, — каже донька Лідія. — Голос не підвищував ні разу. Що цікаво, ніколи ніхто в нас не керував, всі рішення батьки разом приймали. Тато досі дає матусі вранці більше поспати, а сам піде і випустить та нагодує курей. Батьків односельчани називають голубками, недарма в них таке прізвище. Вони не вінчані, але Бог сам їх обвінчав. Ми з сестрами дуже дружні та підтримуємо одна одну. Дай Бог, щоб тато з мамою ще довго були разом».

Вікторія Снігур