Чого лише не продають вінничани в Інтернеті: від ретроавто «Побєда» за 5 тисяч гривень – до радянського порохотяга «Ракета» за 300 гривень… Але пропозиція одразу 8 бутлів спирту зразка 1961-го року вигону із дідової «нички» рве всі шаблони!

«Продам виноградний спирт — «заначка» діда 60-річної давності. Харчовий, у кількості вісім бутлів. Весь запакований», — зазначає продавець Олексій у своєму сенсаційному повідомленні.

Деталі унікального високоградусного лоту вінничанин розказує по телефону:

– Рік тому померла бабуся, вона жила у Піщанці. Ми з мамою нещодавно поїхали прибрати та понаводити порядки в її приватному будинку. А мати й пригадала, що колись її батько, мій дідусь, якого також звали Олексій, мав якийсь «тайник». До слова, дідуся вже немає близько 60 років. На місці, де була орієнтовна схованка, викопав вісім десятилітрових бутлів із спиртом. Звідки у дідуся взявся той спирт і чому він його ховав, історія мовчить. Але вся тара герметично запакована. Зрозуміло, що це екологічно чистий спирт. Ми його вирішили продати, бо у нашій родині алкоголь не вживають. А комусь він може знадобитися», – зауважив Олексій.

До речі, за 80 літрів спирту із 60-річною витримкою Олек­сій просить досить гуманні 500 гривень чи символічні 6,25 гривні/літр.

Цікаво, хто купить цю дідову схованку і для чого?

Адже востаннє новина про 50-річну самогонку від відомого вінницького салоділера Віталія Білуна порвала інформаційний простір України та світу. Адже унікальну подільську самогонку півсторічної витримки Віталій так само викопав із товаришем в старій коморі… І потім пригощав нею лише найближчих друзів у Вінниці та постійних гостей своєї смачної крамниці делікатесів.

Роман КОВАЛЬСЬКИЙ