19 липня у Вінниці фінішувала серія плей-офф чемпіонату України з хокею на траві серед чоловічих команд Суперліги. Переможцем став вінницький клуб «ОКС-ШВСМ-ЦОП», який здолав у серії до двох перемог «Фенікс» (Житомирська область) – 7:3 і 5:2.

Кращим гравцем чемпіонату України було визнано одного із лідерів багаторазових чемпіонів – 23-річного Олександра Солом’яного. Він поспілкувався із кореспондентом «33 каналу».

-Напевно, мене обрали кращим гравцем чемпіонату за універсалізм. На полі я виконує роль захисника. При цьому нерідко забиваю м’ячі. Зокрема, у серії плей-орфф за золото провів 5 голів, – каже  лександр Солом’яний.

Він грає за «ОКС-ШВСМ-ЦОП» із 2015 року. Забивати частіше став останнім часом. Олександр каже, що потроху прогресує.

-Я прагну постійно вдосконалюватися в ігровому плані. Бачу себе саме в складі  «ОКС-ШВСМ-ЦОП». Переїздити у закордонний клуб не збираюся. Я вже завершив навчання у виші, тепер займаюся виключно хокеєм на траві. Готуюся в складі вінницького клубу до чергових європейських змагань, – додав Олександр Солом’яний.

Бронзові нагороди Суперліги виборола ще одна вінницька команда «ШВСМ-Олімпія». Вона у двох матчах здолала збірну Черкаську області – 12:0 і 6:2.

-Суперник нічим не здивував. Рівень і швидкісні якості у нашої команди вище. Ми задоволені цим результатом, хоча прагнули посісти все ж друге місце, – сказав головний тренер «ШВСМ-Олімпії» Микола Касянчук.

Наставник бронзових призерів звернув увагу, що вперше призери чемпіонату України визначаються в серії плей-офф, це цікаво.

-Все ж змаганням Суперліги бракує рівноцінних команд. Наразі їх лише чотири, а було б бути хоча б 5-8, – додав  Микола Касянчук.

Фелікс ЖАНІН