У вінницькому волейболі сталася гучна сенсація: на позачерговій звітно-виборній Конференції переобрали голову обласної федерації . Ним став 74-річний Микола Чумак, який очолював цю громадську організацію загалом 16 років. Хоча два останні роки нею, а також вже фактично ліквідованим вінницьким клубом Суперліги «Серце Поділля», керував Сергій Кушнір. Він написав заявку про відставку, після чого були призначені дострокові вибори голови обласної федерації волейболу. За словами фахівців, основна причина уходу із посади Сергія Кушніра – зміна місця проживання (він переїхав до Києва).

На посаду президента федерації було висунуто п’ять претендентів. Окрім Миколи Чумака, ще тренер Олександр Краєвський, директор ОДЮСШ з волейболу Віталій Дімітрієв, суддя із цього виду спорту Роман Волкотруб і прихильник волейболу Євгеній Саричев. Перед голосуванням всі, окрім Саричева і Чумака, взяли самовідвід. В підсумку за Миколу Чумака проголосували 24 із 37 делегатів. До речі, він відомий не лише як громадський діяч, але і як політик – був головою Вінницької облдержадміністрації у 1998–1999 роках.

-Ми попросили Миколу Чумака знову стати президентом федерації у цей непростий період. Адже більше ані в кого немає команди, яка може показувати хороший результат у організаційній діяльності . Я, зокрема, входжу до цієї команди, – прокоментував Віталій Дімітрієв.

Відеокоментар Миколи Чумака

https://www.facebook.com/100044579326449/videos/337668581062450

Фелікс ЖАНІН