Сьогодні, 21 червня, в Бухаресті (Румунія) пройде останній груповий поєдинок Євро-2020 збірної України. Вона змагатиметься проти збірної Австрії. Пряма трансляція почнеться о 19.00, не пропустіть!  Цей матч визначить, на якій позиції Україна завершить груповий етап. У разі перемоги або нічиєї підопічні Андрія Шевченка посядуть другу сходинку й зустрінуться у 1/8 фіналу з Італією. Навіть у випадку поразки залишиться шанс пройти у плей-офф – для цього потрібно втриматись у списку чотирьох найкращих третіх місць. До речі, букмекери очікують від гри нічийного рахунку, що влаштує обидві команди.

Нашу збірну на трибунах стадіону в Бухаресті підтримуватимуть численні вболівальники, в тому числі й вінничани. Один із них – голова Вінницької обласної федерації футболу, голова Всеукраїнської профспілки «Футбол України» Ігор Гатауллін. Він побував й на попередніх поєдинках нашої збірної на Євро-2020.

Ігор Гатауллін, а також голова комітету національних збірних Української асоціації футболу Мирон Маркевич телефоном із Бухареста поспілкувалися із кореспондентом «33 каналу».

– Зараз я перебуваю в Бухаресті в складі офіційної делегації Української асоціації футболу. Постараюся передати вітання нашій збірній від вінницьких вболівальників. Хоча не думаю, щоб перед грою головний тренер збірної України Андрій Шевченко дозволить комусь зайти в роздягальню, – каже Ігор Гатауллін.

–Ігоре Федоровичу, Ви побували на попередніх матчах збірної – проти Нідерландів і Північної Македонії. Прокоментуйте атмосферу на цих поєдинках?

-У грі проти голландців наших вболівальників було небагато. Але українська збірна за їхньої палкої підтримки показала чудову гру, продемонструвала характер і самовідданість, зрівнявши рахунок. Це викликало бурхливі емоції на трибунах. Але в підсумку голландці перемогли, нічого не поробиш.

В другому матчі ми побачили приблизно однакову кількість вболівальників України і Північної Македонії. Атмосфера в цьому поєдинку була шикарною. Оцінку матчу фахівці даватимуть пізніше, але в ньому був зафіксований переможний результат, який подарував нам надію на продовження боротьби за вихід у плей-офф.

-Як оцінюєте шанси українців у сьогоднішньому матчі?

-Тренери збірних, які літають із нами на матчі Євро-2020 (Нагорняк, Єзерський, Ротань тощо) зійшлися на думці, що сьогодні збірна України має «вистрілити». Зокрема, продемонструвати гідну гру, яку ми раніше показували в матчах проти Португалії, вдома обіграли Іспанію. Сподіваюся, що наші вболівальники радітимуть після матчу проти Австрії!

Голова комітету національних збірних  УАФ Мирон Маркевич прокоментував закиди деяких російських «експертів», що наша збірна сьогодні «розпише» нічию із Австрією, щоб звести до мінімуму шанси російської команди вийти у плей-офф із третього місця:

-Це повна маячня, домисли російських вболівальників чи взагалі не знаю кого. Або умисні «чорні» інформаційні вкидання. Лише гра сьогодні покаже, хто сильніший на полі! Підтримка наших вболівальників має допомогти нашій збірній пройти далі, у плей-офф!

 Фелікс ЖАНІН