Підопічні Андрія Шевченка вчора зазнали поразки від Австрії 0:1 і зможуть продовжити участь в турнірі в якості однієї з кращих команд, що зайняли третє місце.

Збірна України завершила груповий етап Євро-2020 мінімальною поразкою від національної команди Австрії, тим самим поступившись їй другий рядок і зайнявши підсумкове третє місце в квартеті C. У матчі з австрійцями “синьо-жовтих” влаштовувала навіть нічия, проте зараз це вже не має ніякого значення …

У вирішальному матчі за Україну грав вінничанин Віктор Циганков, але в цей день жодна зірка нашої збірної не впливала на ганебний результат…

Втім, вішати ніс поки рано, адже підопічні Андрія Шевченка все ще зберігають примарну надію продовжити участь в нинішньому розіграші чемпіонату Європи в статусі однієї з кращих чотирьох команд, які за підсумками групового етапу посядуть треті місця в своїх групах. Ось розклади і шанси збірної України пробитися в плей-офф Євро-2020 через “запасний вхід”.

Регламент Євро-2020

Як і на минулому чемпіонаті, в 1/8 фіналу виходить відразу чотири команди з числа тих, хто зайняв треті місця в своїх групах. Згідно зі статтею 21.03 регламенту турніру, результати зайняли треті місця команд на груповому етапі порівнюються за наступними критеріями (розташоване в порядку пріоритету):

а) хто набрав більше очок

б) у кого краща різниця м’ячів

в) хто забив більше голів

г) хто здобув більше перемог

д) хто отримав менше дисциплінарних очок у всіх матчах групи (червона картка – 3 очка, жовта картка – 1 очко, вилучення за дві жовті картки – 3 очка)

е) хто вище розташовується в рейтингу європейської кваліфікації

А в групі «B» Росія їде додому!!! Бо перше місце тут залишилося за Бельгією, на другій сходинці з трьома очками, так само як і всі решта команди, в активі розташувалася Данія, зберегла шанси на плей-офф Фінляндія, а Росія завершила свій виступ на Євро-2020.

У звітний день підходив до свого логічного завершення групового етапу чемпіонату Європи-2020 і для квартету B, де раніше викристалізувався явний фаворит в боротьбі за першу сходинку – збірна Бельгії, а ось залишилися трьом командам ще належало старанно боротися за можливість продовжити свою участь в даному турнірі . Гірше за всіх вихідні позиції були у національної команди Данії – з нулем в графі “Набрані бали” вона рідною Паркене в Копенгагені зустрічалася з російською збірною, маючи лише один позитивний сценарій розвитку подій – перемога над колективом Станіслава Черчесова.

Росія почала турнір з передбачуваного поразки Бельгії (0: 3), після чого послідувала стратегічно важлива мінімальна перемога на Фінляндією (1: 0).

Що ж стосується Данії, то її гнали вперед повні трибуни стадіону в Копенгагені і результат гри перевершив усі сподівання 4:1! Вітаємо данських козаків!

Роман Ковальський