Тендер на послугу створення анімаційного відео комунальне підприємство розмістило на Prozorro. І вже за кілька днів договір з підприємцем було укладено. А згодом мультик був опублікований на сторінці Facebook «Вінницяоблводоканалу».

У ньому дослівно розповідається таке: «Іти по воду до криниці, чи прати речі в річці, досить дивне заняття в 21 столітті. Лише уявіть, що вам доведеться самотужки займатись очищенням стічних вод після гігієнічних процедур, чи приготування їжі. На щастя, в сучасному світі цим займаються спеціальні підприємства. «Вінницяоблводоканал» це турбота про кожну краплину води. Адже ми надаємо послуги з централізованого водопостачання, водовідведення та очищення стічних вод. Для цього підприємство купує електроенергію, реагенти, виплачує заробітну плату, соцпакет робітникам, а також підтримує та ремонтує необхідні мережі. Для споживачів, які протерміновують платежі, підприємство може припинити надання послуг. Подати в суд з подальшим вилученням майна через виконавчу службу…»

Поки що кількість переглядів цього відео зовсім невелика, хоча на підприємстві очікують значно більшого ефекту.

Нагадаємо, кілька років тому через тендер це ж водопостачальне підприємство закупляло… морозиво на 80 тисяч гривень для своєї їдальні.

Наталка РОМАНЮК