Вчора, 21 червня, на 73-у році життя не стало відомого вінницького тренера із боксу Ростислава Савченка.

Він народився в багатодітній родині в селі Глинськ, що в Калинівському районі Вінницької області. Займався боксом у викладача ДЮСШ Вінницького міського спорткомітету Віктора Щербатюка.

– Далі була служба в армії, навчання на факультеті фізичного виховання і спорту Вінницького державного педагогічного інституту. Згодом Ростислав перейшов тренуватися до заслуженого тренера України Едуарда Михайлова, під керівництвом якого виконав норматив і став майстром спорту СРСР, – розповів голова обласної ради ветеранів спорту XXI сторіччя Георгій Самков.

Після навчання в інституті Ростислав працював інструктором з виробничої гімнастики і спортивно-масової роботи заводу залізобетонних конструкцій. Згодом його товариш, вже директор ДЮСШ «Орбіта», потім МДЮСШ «Вінниця» Микола Дроздов, запрошує Савченка в школу на тренерсько-викладацьку роботу. Там він пропрацював до останніх років життя.

-Готуючи підростаюче покоління юних боксерів, тренер був завжди для них був прикладом справедливого і вимогливого вчителя і вихователя. Він виховав призерів змагань різного рівня. Як суддя Національної категорії, Ростислав Савченко завжди був арбітром боксерських поєдинків, – продовжує Георгій Самков.

І все ж великі спортивні навантаження і перенесені травми Ростислава Савченко стали давати про себе знати. В нього почала поширюватися хвороба Альцгеймера, що привело до депресії, втрати функцій організму і врешті-решт зупинки серця.

«33-й канал» висловлює співчуття родині померлого, близьким і друзям.

Фелікс ЖАНІН