– Smart-рішення для покращення трафіку та безпеки руху. Про “розумні перехрестя” на складних ділянках говорили з партнерами з вінницького кластеру автоматизації.

Розробники презентували інтелектуальну систему, яка аналізує кількість транспорту, його швидкість та рівномірно розподіляє потоки., – повідомив у своєму Фейсбуку мер Вінниці Сергій Моргунов. – Прогнозовані результати впровадження проекту Smart-перехресть досить цікаві. Його автори кажуть, що індекс заторів може знизитись на 10%, їхня протяжність – на 20%, як наслідок, зросте середня швидкість руху. Мають позитивні приклади впровадження цієї системи в інших містах та країнах.

Для нас важливо побудувати ефективну транспортну систему, виходячи з інтересів усіх учасників руху. Зрозуміло, що дорожня інфраструктура, яка будувалась у минулому, не розрахована на нинішню кількість авто. І громада має підходити до цього виклику комплексно, у тому числі – з допомогою цифрових технологій.

Домовились з колегами, що подумаємо про спільний «пілотний проект». Робоча група з питань міської мобільності запропонує проблемні розв’язки для тестування системи. Наприклад, це можуть бути вулиці Кн. Коріатовичів-Зодчих-Пирогова. А які, на Вашу думку, ділянки потребують уваги найперше? Важлива думка усіх учасників руху.

Роман Ковальський