Цей скандал у коридорах вінницької влади досі не зрозумілий багатьом знайомим із учасниками подій. Але, здається, нарешті з’являється шанс пролити світло на всі деталі та обставини.

Отже, Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду кримінальне провадження за обвинуваченням колишнього начальника Служби авто­мо­більних доріг у Він­ницькій області Ігоря Алексєєва у наданні неправомірної вигоди голові Вінницької ОДА Сергію Борзову.

Ігор Алексєєв

«Прокурорами САП за матеріалами досудового розслідування НАБУ скеровано до суду обвинувальний акт.., — інформує пресслужба відомства. — На сьогодні досудове розслідування у справі закінчено.

Нагадаємо, детективи НАБУ спільно з СБУ затримали начальника Служби автомобільних доріг Вінницької області, який для вирішення питання щодо зміни бюджетних витрат за 4,2 млн грн намагався під­купити голову Він­ницької обласної державної адміністрації Борзова. Мова йшла про погашення заборгованості перед комерційними структурами та виділення коштів з державного бюджету України за раніше поставлене медичне обладнання на комунальний медичний заклад області «База спеціального медичного постачання». Начальника облавтодору затримали «на гарячому» відразу після передачі ним першої частини хабаря (200 тис. гривень).

Суд заарештував посадовця з альтернативою 3,93 млн грн застави. Піз­ніше він вийшов з-під варти після внесення застави. За даними «Укравтодору», Ігор Алексєєв працював начальником обласної служби протягом 2014-2016 р.р. Потім, отримавши три догани за невиконання службових обов’язків, був звільнений з посади, однак у 2019-му поновлений на посаді за рішенням Верховного Суду України, після цього отримав ще дві догани. Глава «Укравтодору» Олександр Кубрак після затримання навіть подякував Борзову за принципову позицію. Сам Ігор Алексєєв досі ніяк не прокоментував скандал з хабарем.

Віталіна Володимирова