Поки вся Україна святкувала Трійцю, активісти Вінниці шукали в Інтернеті досьє на наших суддів… І першу серію «компромату» голова ГО «Автомайдан Вінниця» запустила на відомого суд­­дю Юрія Ковбасу… Бо саме він судив «сє­пара» Шевцова, арештовував «родинного вбивцю» Анатолія Ма­лєца і виправдав Діму Гройсмана…

– А ви отримували субсидію на комуналку? А інвалідність вдалось оформити після поранення чи контузії? Це вінницький суддя Ковбаса. Йому 48 років.

Цікава з ним історія. Суддя виглядає  цілком здоровою людиною, яка отримує майже 1, 5 мільйона зарплати на рік. Але в той же час уже має пенсію, напевно, інва­лідність, та ще 30 000 компенсації за комунальні послуги від держави, хоча йому лише 48 років?

Ось таку сенсаційну новину оприлюднила у своєму Фейсбуку активістка Гайда. На що відомий у Вінниці суддя коротко відповів:

– Я знаю, хто і чому запустив проти мене цей «компромат»… Це свого роду «відпо­відь» мені та певне попередження за мої рішення по Закону, коли хтось хотів рішень «по хотелках»… Я не рахую чужих грошей, але й в мене все згідно з декларацією. А хто, коли і що пережив у цьому житті, я не буду розповідати, а по-чоловічому пробачу ці випади в мій бік, — зазначив суддя міського суду Вінниці Юрій Ковбаса.

Цікаво, кого наступного із суддів Вінниці та області просвітять «рентгеном». Бо до тієї ж Ірини Курбатової чи суддів, які через одну-єдину пропущену літеру в слові «Іллінці» відмазали п’яного мажора, є чимало запитань від громадськості.

Сергій Годун