У той час, коли американський президент Джо Байден у швейцарській Женеві напрягав Путіна забратися з України, наші щасливі нардепи дружно кололися найякіснішою у світі вакциною від коронавірусу.

Просто у приміщенні Верховної Ради. Майже без черги. Разом зі своїми помічниками та помічницями. І, очевидно, ще й жінками та чоловіками, кому це, з огляду на різні обставини, в той час було потрібно.

А пояснили слуги своєму господарю, народу, цей черговий привілей тим, що тільки такий препарат їм запропонувало МОЗ. Мовляв, дуже мало надійшло цієї вакцини в Україну. Ну то що — колоти її якимось дідам чи бабам, котрі й так уже на ладан дихають? Чи якимось сумлінним платникам податків вибірково? Ні, вирішили, нехай усе буде по справедливості. Народу багато, а доз «Пфайзера» мало. Якраз тільки для нас вистачить.

Збіглося це із закінченням чергової сесії, якраз перед довгими депутатськими канікулами. А там, де їх наші нардепи проводять, іншої вакцини можуть і не визнати. Словом, все в ажурі. На другий укол нардепам і наближеним «Пфайзера» вистачає. Паспорти вакцинації отримають вчасно і без зайвих напрягів та додаткових витрат махнуть подалі від цього свого не щепленого і надоїдливого народу. Для нього, мовляв, вистачить Коблева, Затоки та Очакова. А кому дуже вже хочеться кудись близенько, скраєчку десь трохи за кордон, то хай собі сам пробивається…

Тим часом господар країни, дійсно не щеплений в більшості народ, сплативши усі податки на утримання своїх слуг, рахує, на що ж йому вистачить грошей: на фальшиву довідку про негативний тест чи лікування закупорки вен після уколу малоефективною вакциною від свого слуги. Бо той, як завжди у нас, за гроші господаря спромігся на якісну вакцину тільки для себе. Словом, відверто, нахабно тримають нас за лохів і прямо в очі знову брешуть. Що так вийшло абсолютно випадково. І, найголовніше, саме в таких ситуаціях вже немає ні позиції, ні опозиції. Після цього у когось ще є якісь ілюзії стосовно щирості намірів нашої нової, але такої ушлої влади?

У цивілізованій країні таку Верховну Раду вже наступного дня відправили б у відставку. Як же можна інакше? Ви керуєте, ви купуєте. Накупили для народу якогось г…на за бюджетні гроші, от ним і вакцинуйтесь. І, зрештою, це чистої води корупція, що продукується публічно на найвищому владному рівні. Міністерство охорони здоров’я, виявляється, спромоглося десь знайти, зарезервувати і запропонувати народним депутатам саме дефіцитну ефективну вакцину. Цікаво, а як же воно не помітило її, коли потрібно було терміново щеплювати солдатів на передовій? Скільки їх там померло від коронавірусу? А скільки хвороба забрала лікарів, вчителів? Для них такої вакцини у МОЗ також не вистачає?

На жаль, деградація влади в Україні вже дійсно стала катастрофічною. Ніби і є, і вигрібає на свої зарплати-премії-відкати мільярди з бюджету, який наповнює народ, але якось їй по барабану цей народ. А по великому рахунку і ця країна. «Нехай там, в Женеві, Байден захищає Україну, і думає, що ми уже насправді боремось з корупцією. А наша головна мета – украсти побільше землі, вижати все з бюджету, вигадати нові фінансові оборудки, щоб знову і знову намахувати свого господаря, народ». Здається, ось такою логікою, на жаль, продовжує жити сьогодні український чиновник.

І ситуація з щепленням вакциною «Пфайзер» депутатів Верховної Ради, які просто кинули Україну на розтерзання коронавірусом в очікуванні наступної хвилі, чергове тому підтвердження.

Анатолій Жучинський