Коли ми говоримо про розвиток округів, то важливу роль у цьому займає не лише робота на місцях, але й державне фінансування.

У випадку фінансування з державного бюджету на соціально-економічний розвиток народний депутат — це зв’язуюча ланка між громадою та центральною владою. Визначити проблемні питання, проаналізувати потреби та рівноцінно розподілити кошти з державного бюджету і відстояти проєкти на засіданнях та комісіях — ось важлива ціль.

У 2021 році було прийнято рішення розподілити кошти таким чином:

 10 000 000 гривень

на реконструкцію бу­дівлі для розміщення Вінницького інноваційно-технологічного парку «Кристал», про який вже неодноразово розповідав.

Чому це важливо?

Інновації та підтримка бізнесу потрібні зараз кожному місту, яке прагне до розвитку. Вінниця — не виняток. «Кристал» — це перший в Україні муніципальний інноваційно-технологічний парк, що спрямований на підсилення існуючих та створення нових високотехнічних та креативних індустрій у Вінницькій міській ОТГ. Він має стати місцем концентрації талантів, знань і технологій та допомагати бізнесу, місту та громаді реалізовувати свій інноваційний потенціал.

 5 640 800 гривень

придбання медичного обладнання:

– двох апаратів ШВЛ SV 600/800 (експертного класу)

– однієї системи рентгенівської діагностичної мобільної МАС D

для Комунального некомерційного підприємства «Вінницький обласний клінічний високоспеціалізований ендокринологічний центр Вінницької обласної ради»

Чому це важливо?

Вінницький ендокринологічний центр — один із найпотужніших подібних закладів в Україні, а його послугами користуються не тільки вінничани, але й вся область. Також у цей центр відправляють лікуватись людей з ендокринологічними захворюваннями зі всієї України, тому що на базі цього центру існує медична кафедра. Буває, що люди, котрі мають діабет, потрапляють з ускладненнями в центр, і виявляється, що вони мають ковід. Тоді їм потрібна подвійна допомога: лікування ковіду та цукрового діабету, що має проводиться в одному центрі. Тому закупівля двох апаратів ШВЛ — цілком обґрунтоване та логічне рішення.

49 200 гривень

закупівля дизель-генератора одиничної потужності від 24 до 400 кВт (електрична частина) для Комунального некомер­ційного підприємства «Вінницький обласний клінічний високоспеціалізований ендокринологічний центр Вінницької обласної ради».

Чому це важливо?

Життя людини не має залежати від перебоїв з електроенергією, тому закупівля дизель-генератора для ендокринологічного центру — це можливість налагодити безперебійну роботу операційних та тих же ШВЛ.

 4 310 000 гривень

придбання одного діагностичного комп’ютерного томографа, зовнішньої дозиметрії, фіксуючої системи для Комунального некомерційного підприємства «Подільський регіональний центр онкології Вінницької обласної ради».

Чому це важливо?

Ми щодня чуємо жахливе слово — онкологія. Багатьом пацієнтам доводиться їхати за кордон в пошуках кращого лікування, проте наші центри не мають програвати у технічному забезпеченні. Тому придбання діагностичного комп’ютерного томографа — важливе технічне поповнення в По­дільському обласному центрі онкології.

Вважаю, що раціонально використовувати дані кошти на розвиток різних об’єктів і таких, які най­більше потребують фіна­нсової допомоги.

Максим Пашковський