Нещодавно у болгарському місті Хасково відбувся міжнародний конкурс з комп’ютерної графіки, куди було подано понад 1300 робіт з різних країн світу. Роздруковані роботи учасників розмістили в галереї міста, аби їх оцінювали тисячі мешканців Хасково і гостей.

Престижності конкурсу додало те, що він проводився під патронатом Марії Габриель, яка є комісаром ЄС із інновацій, досліджень, культури, освіти та молоді. Вона особисто відвідала конкурс. Слухачі студії комп’ютерної графіки Він­ницького національного технічного університету, що працює при кафедрі програмного забезпечення, вибороли найбільше медалей і підтвердили високий рівень підготовки в ІТ-галузі. І вчергове довели — недарма Вінницю називають столицею комп’ютерної графіки України!

– Переможці міжнародного ІТ-конкурсу з комп’ютерної графіки: 4 золоті медалі (Борисова Катерина, Вікарчук Анастасія, Власов Ярослав, Станіславенко Євген), 4 срібні медалі (Бабій Дар’я, Дідик Яна, Сердюк Анастасія, Кучинська Уляна), 3 бронзові медалі (Станіславенко Євген, Кучинська Уляна, Сьоміна Юлія).

Власов Ярослав і Кучинська Уляна, яким лише по 13 років, отримали спеціальні призи. Ці школярі мріють вступити до ВНТУ. На конкурсі були й роботи студентів. Приємно, що першокурсники також вибороли медалі. Це надає впевненості в їхніх майбутніх перемогах, — повідомили подробиці в університеті.

Готували переможців завідувач кафедри програмного забезпечення, професор Олександр Романюк та доцент кафедри ПЗ Вікторія Войтко.

– Конкурс дав нам можливість виявити талановиту молодь серед студентів молодших курсів. Саме перемога в Болгарії перевела їх у новий статус — багаторазових переможців міжнародних конкурсів, оскільки вони вже перемагали в змаганнях у далекому зарубіжжі, — зауважує професор Олександр Романюк.

Віталіна Трудько