«Пишу курсовую работу на #бучем украинском языке. Ну, так, х#й ть — не #ся, ребят!» – ці шокуючі зізнання студентки одного із державних вузів – майбутньої вчительки вже стали приводом до службової перевірки та окремого розслідування. І набрали тисячі переглядів! Бо тут суцільна нецензурна лексика і ось таке:

«Жопа горит! Ибо если ты в нашей больной демократической стране пишешь работу на русском, то она никогда не защитится», — вважає педагогиня.

Тому одні співчувають студентці педуніверситету, яка скаржиться «на утиски російськомовних». Інші вважають, що така людина не може бути в майбутньому вчителем в Україні, а тому «чемодан, вокзал, Росія…» Та навіть пропонують таких громадян позбавляти паспорта України, бо «громадянство треба заробити та заслужити своїм ставленням до мови, країни та історії…»

А ось що порадила авторці кричущого антиукраїнського відео із студенткою під ніком rrito burrito викладачка він­ницького вузу Людмила Задорожна:

– А жити тебе, дитино, у цій країні не змушують? Можливо, твоїм батькам зарплата чи пенсія у гривнях не подобається, в рублях будуть більші кишені? Або клімат наш помірно континентальний не такий, а десь в Улан-Уде буде комфортніше? А якщо й демократія українська не до вподоби, то у Путіна можна навіть на вибори не ходити! Навіщо так над собою знущатися — писати, розмовляти українською, жити в Україні? До Москви всього лише тисяча кілометрів – і ти в «країні чудес»! Раджу не зволікати і вже збирати валізи. Аналогічна порада — усім ворожим до України та нашої мови студентам.

Сергій Годун