У столиці Австрії Відні завершився черговий міжнародний турнір з тхеквондо в розділі пумсе та пара-пумсе «Vienna International Open Poomsae Championships 2021 — Online Edition».

У змаганнях взяли участь 600 спортсменів з різних куточків світу. Нашу країну представляли українські параатлети, спортсмени Він­ницької ДЮСШ «Ін­васпорт» та Ладижинського спортивного клубу «Сіндо»: Інна Трохименко, Іванна Цапціна, Дарія Мигулько, Діана Комлєва, Владислав Антонюк, Оксана Мельник, Ірина Коновал, Владислав Білозерцев та Верещагін Федір.

– Три дні у напруженій боротьбі проходив цей престижний міжнародний турнір. У 2018-19 роках ми виїжджали на ці змагання, одного разу навіть за підтримки держави, але пандемія внесла свої корективи…Отже з гордістю констатую, що в особистому заліку маємо 9 золотих нагород. У командному заліку (з рівною кількістю золотих медалей) наша команда і команда з Хорватії показали однаковий результат. Від початку нового року це був вже 12-й міжнародний турнір для нашої команди. В усіх цих змаганнях наші параатлети проявили се­бе по максимуму.

Здобуто 55 нагород, з яких 49 золотих, 5 сріб­них та 1 бронзова. По­переду, незважаючи на «канікули», лише у липні цього року нашу команду чекає 5 міжнародних тур­нірів з парапумсе, тому немає коли розслаблятися, — каже тренер чемпіонів Сергій Брушніцький. — Хочу висловити свою вдячність спортсменам за гарний результат, батькам, вболівальникам та відділу з питань фізкультури та спорту. Тримаємось купи і працюємо далі, незважаючи ні на що.

Тренер спортсменів Сергій Брушніцький теж досі виступає. Але особливо радіє успіхам своїх паратхеквондистів, вихованців ДЮСШ Вінницького регіонального центру «Інваспорт». Це спортсмени із ураженням опорно-рухового апарату (ДЦП).

Валентина Лісова