До Болгарії на турніри та збори поїхали діти з Вінниці, Калинівки, Бершаді, Києва та інших регіонів нашої держави.

-Згідно постів у соцмережах діти приїхали, а жити немає де, їсти не дають та додому їх не забирають.У ситуацію втрутився навіть Борзов. Нам вдалося поспілкуватися з організатором виїзду Дмитром Малиновським,- повідомили у спільноті «Вінницький футбол».- Він не заперечував факт проблеми під час виїзду. Зібравши гроші, він перерахував їх болгарам, з якими співпрацює п’ять років щодо організації змагань. Коли група виїхала в Болгарію, йому стало відомо, що той отель, який був проплачений, не відкрився, а болгарські організатори надали інший отель. Та вони надавши готель, проплатили лише добу проживання маленьких спортсменів. Ситуація була патова і Дмитро з власних коштів платив за проживання великої делегації. Більшість батьків віднеслися до цього з розумінням і за власні кошти оплатили 2 дні. На даний момент Малиновський веде перемовини з болгарами щодо повернення коштів людям.

Натомість група батьків уже збираються подавати заяви до поліції.

На даний момент перша група дітей повертається додому, а друга група дітей, відпочиває у Болгарії.

ОНОВЛЕНО

Вікторія Попіль, мати юного футболіста школи «Темп», яка їздила з командою в Болгарію, після повернення до Вінниці прокоментувала ситуацію кореспонденту «33 каналу».
-Коли ми були ще в Україні, тільки дісталися автобусом Умані, організатор поїздки Дмитро Маліновський повідомив всім у чаті, що потребує допомоги. Що його квартиру нібито пограбували, вкрали всі гроші на нашу поїздку та особисті кошти. Водночас він радив не переживати і запевнив, що наша поїздка відбудеться в будь-якому разі. Пізніше Дмитро Маліновський передав, що ми їдемо в інший готель в Болгарії, мовляв, ще кращий. Але, як виявилося, за проживання організатор вчасно не заплатив, тому до готелю у місті Несебр нас пустили не одразу, – каже Вікторія Попіль
Пізніше охоронці не пускали вінницьких футболістів на обід – через те, що за харчування Дмитро Маліновський також вчасно не розрахувався.
-Коли він все ж приїхав до нас, кілька днів сплачував за готель – не наперед, як вимагалося, а за минулий день. Тому ми жили в стресі. Адже не знали, виселять і погодують нас чи ні. А останні дві доби ми оплачували за готель самотужки, бо Дмитро Маліновський сказав, що грошей у нього більше немає, – продовжує Вікторія Попіль.
Про інші «пригоди» вінницьких футболістів у Болгарії (зокрема, про несподіване скасування турніру, на який вони їхали; як змогли знайти автобус для повернення додому, за що організатор також «забув» сплатити тощо), читайте у найближчому номері газети «33 канал». Там же знайдете коментар він вінницьких правоохоронців, які відкривають кримінальне провадження щодо скандалу у Болгарії.
Ми зв’язалися із організатором поїздки, тренером спортивної школи «Темп», що базується на базі Палацу дітей та юнацтва, Дмитром Маліновським. Запропонували йому прокоментувати проблемну ситуацію. Але той обіцяв це зробити лише після повернення до Вінниці.

Валентина Лісова, Фелікс ЖАНІН