СБУ запобігла у Вінницькій області нелегальному вивезенню з України великої партії лісосировини, яка заборонена до експорту. Вартість вилученої контрабандної продукції становить майже мільйон гривень.

За даними слідства, для незаконного переправлення оптових партій цінних порід дерев до країн ЄС вносились недостовірні відомості до митної документації.

Правоохоронці затримали вантажівку з партією контрабандного товару в зоні митного контролю «Гайсин» «Вінниця-Центральний» Подільської митниці.

Наразі слідчі органів безпеки повідомили організатору оборудки про підозру за ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 201-1 (переміщення через митний кордон України поза митним контролем або з приховуванням від митного контролю лісоматеріалів або пиломатеріалів цінних та рідкісних порід дерев, лісоматеріалів необроблених, а також інших лісоматеріалів, заборонених до вивозу за межі митної території України) Кримінального кодексу України.

На транспортний засіб і контрабандний вантаж накладено арешт. Матеріали кримінального провадження скеровано до суду.

Заходи із викриття і документування протиправної діяльності проводили співробітники Управління СБУ у Вінницькій області за процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури.

Валентина Лісова