Упродовж літа «Укрзалізниця» планує передати в довгострокову оренду приміщення 24 вокзалів. Йдеться про більше ніж 41 500 кв м торговельних площ. Вся процедура проходитиме через аукціони у системі «Prozorro.Продажі».

Від здачі в оренду приміщень вокзалів підприємство хоче отримувати щонайменше 8,4 млн грн на місяць, а на рік – понад 100 млн грн.

За словами представників «Укрзалізниці», більшість цих площ вже роками не приносили прибутків. Дотепер максимальний обсяг орендних площ по всіх вокзалах сукупно складав трохи більше як 9 500 кв м.

Тож до осені «Укрзалізниця» збирається передати в оренду комерційні площі таких вокзалів: Козятин, Запоріжжя-1, Дніпро-Головний, Хмельницький, Суми, Біла Церква, Полтава, Тернопіль, Рівне, Фастів, Вінниця, ім.Тараса Шевченка, Чоп, Ужгород, Чернівці, Коломия, Івано-Франківськ, Одеса-Головна, Миколаїв, Львів, Жмеринка, Херсон, Київ-Пасажирський та Харків.

Залізничники вже провели інвентаризацію та заміри всіх площ комерційних приміщень вокзалів, навели у них лад, аби нерухомістю зацікавилось якомога більше потенційних орендарів. Вокзальні приміщення здаватимуть в оренду від трьох років.

Втім, не всі наші земляки підтримують це рішення. Мовляв, здавати в оренду могли міські ради, на території яких і ці вокзали. А прибутки б залишались на місцях…

Валентина Лісова