Колишнього посадовця управління житлово-комунального господарства Могилів-Подільської міської ради підозрюють у придбанні у 2019 та 2020 роках  за необґрунтовано завищеною ціною технічної солі для посипання тротуарів і доріг, внаслідок  чого місцевому бюджету завдано збитків у розмірі понад 183 тисячі гривень.

Повідомляє відділ комунікації поліції Вінницької області.

За словами начальника Могилів-Подільського районного відділу поліції Василя Ободовського, досудовим слідством встановлено, що підозрюваний, будучи службовою особою комунального господарства, вступив у змову з підприємцем та з метою незаконного збагачення упродовж осінньо-зимового періоду 2019 та 2020 року уклав договір на придбання технічної солі за значно завищеною ціною, чим завдав місцевому бюджету збитків в особливо великих розмірах.

Службовій особі оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 2 статті 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). За таке правопорушення передбачено від 7 до 12 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Триває подальше слідство.

Марина Романова