Приводом для грандіозного скандалу на другому провулку Юності у Вінниці стала велика калюжа після червневих злив. І не стільки калюжа, скільки непоступливість однієї жительки, котра, на думку її сусідів, неправильно збудувала паркан. Тому сьогодні у цьому кутку обласного центру зібралися всі: і муніципальна варта, і представники міської ради, і мешканці провулку, в котрих урвався терпець і вони поскаржилися до міської ради. А оскільки довго ніхто до них не приходив, звернулися і до редакції газети «33-й канал».

– У мене вода зіпсувала все: затопила городину, вигрібну яму, криницю, вода стояла під порогом – скаржиться Світлана Галка. – Раніше, коли вода вільно стікала по жолобу, котрий знаходився біля будинку Ольги Калінської, таких проблем не було. Але вже другий рік, відколи вона перекрила сток води і відгородила своє подвір’я насипом, захопивши шматок вулиці, після кожної зливи утворюється ціле море на вулиці і топить наші подвір’я. Так не можна – жити з людьми і створювати їм проблеми. Ми зверталися до міської ради не один раз, і тільки сьогодні нарешті до нас приїхали представники.

– Поки вирішиться питання з «лівньовкою», як пропонують чиновники, може пройти не один рік, бо міська рада не дуже охоче виділяє кошти на таке, – каже представник 2 провулку Юності Світлана Шевченко, – я пропоную облаштувати тимчасову зливову каналізацію, домовившись з іншими мешканцями. І ще одне – хіба дозволяється приватизовувати шматок вулиці, як це зробила наша сусідка? Адже це земля комунальної власності, так само, як і той жолоб між будинками! І чому голова квартального комітету не підніме протоколи громадських слухань з обіцянками від міської ради?

– Коли забирали ділянки, а потім роздавали їх, забудовували – на громадських слуханнях було домовлено, що в обмін за забрані городи міська рада має облаштувати тут каналізацію. Утім нічого так і не робиться – зауважив голова квартального комітету Сергій Вольський.

– Відсутність зливної каналізації – у цьому вся проблема, а не війни між сусідами, – каже радник міського голови Дмитро Сєдой. – Я отримав завдання від міського голови ознайомитися з проблемою і внести свої пропозиції, щоб її вирішити. Єдиний вихід – облаштування зливової каналізації до вулиці Зеленої. Прибрати стовпчик, котрий загородив жолоб, проблеми в цілому не вирішить. Це справа не одного дня. А бар’єра, якщо він встановлений незаконно, доведеться позбутися. Я доповідатиму відповідним департаментам про облаштування тимчасового відведення води. А щоб тимчасове не перетворилося на постійне, буде створена робоча група. Потім робоча група перевірить документи і з’ясує, де чия земля, вирішить, як позбутися цієї проблеми так, щоб не створювати нікому ніякого дискомфорту. А так виходить, що мешканці цієї вулиці хочуть позбутися проблеми, не думаючи про мешканців іншої вулиці. Так не можна, тому міська рада вирішуватиме все комплексно, раз і назавжди.

Ольга Калінська від будь-яких коментарів утрималася. Тим часом над Вінницею знову збирається на дощ.

Тетяна КОНДРАТЬЄВА