Для усіх відвідувачів і працівників Подільського зоопарку це стало подією! Тепер малих ведмедиків можуть побачити усі. Зате три місяці ведмедиця Умка тримала інтригу і не виходила з барлогу.

Потомство в Умки з’явилось ще на початку березня. Працівники зоопарку навіть не знали, скіль­ки народилось ведмежат. Це перше потомство в Умки за 15 років. У січні вона почала рити собі барліг. Праців­ники зоопарку спершу думали, що то вона так готується до сплячки, а виявилося — що до поповнення. Пару ведмедів переселили до нового вольєру зі штучним барлогом і басейном. Утім, ведмедиці штучний барліг не сподобався і вона вирила собі свій сама.

«Нарешті ми отримали те, що давно хотіли – племінне потомство саме від цієї темної ведмедиці. Таких в українських зоопарках практично немає. Майже чорна, велика, висока, з правильними формами, рівним тулубом. Це не руда ведмедиця, яких зараз багато, а саме бура. Нині тварини харчуються материнським молоком, почувають себе відмінно. Це два хлопчики, ведмежата мають доволі рідкісне темне забарвлення хутра і особливі риси статури: довгі лапи та розміри», — розповів директор Подільського зоопарку Євген Ткачик.

А незабаром до Подільського зоопарку переїде пара рисей. Як розповів директор зоопарку Євген Ткачик, попередньо заклад домовився про переїзд однієї тварини з іншого українського зоопарку, пару для неї шукатимуть за кордоном, щоб не допустити кровозмішування. Але спочатку мають повністю підготувати вольєр, в якому планують встановити водоспад. 300 тисяч гривень на вольєр виділили з бюджету ще у 2019 році.

Ілона ВАЛЬТЕР