Несподівані розбірки із гучними заявами сталися на останній сесії міської ради у Вінниці. Бо 38-ме питання жорстко розсварило депутатів, енергетиків та фронтовиків міста.

Бо виявилось, що земельну ділянку на вулиці Ботанічний під будівництво підстанції давно отримало “Вінницяобленерго” і платить за неї орендну плату. І, за поясненням посадовців ВМР, там всього 10 соток і все оформлено по закону.

Водночас, на думку депутатки міської ради від ЄС Порошенка Олени Верлан-Кульшенко, «ця земля більше нагадує хащі та звалище. Там, мабуть, цілий гектар, і тому 10 учасників АТО подали заяви на отримання там по 10 соток. Але їм сьогодні було відмовлено. Тому вони, скоріш за все, підуть до суду за цю землю… Ми двічі збирали робочу групу із цього приводу, але точних меж досі не знаємо. І нам кажуть, що треба йти по черзі на землю через VETERAN HUB.

Але кожна людина має право подати заяву на вільну землю без погоджень із HUB чи ще кимось”…

Втім, за цю пропозицію депутата Верлан на сесії проголосувало лише 9 обранців громади разом із пані Оленою.

У свою чергу, мер Вінниці Сергій Моргунов так прокоментував цю скандальну ситуацію:

– Є черга із учасників АТО/ООС та інших категорій пільговиків у Veteran HUB, і ми на неї не впливаємо. Бо там все чітко по даті подачі заяви. І тут кілька «хитрих» вирішили обійти чергу… Ми в ці питання не втручаємось, і самі фронтовики мають визначити серед своїх, хто перший в черзі згідно з поданими заявами. Тому рішенням сесії їм сьогодні було відмовлено, – сказав мер міста.

До речі, депутат Олена Верлан-Кульшенко на цій сесії єдина проголосувала проти рішення про будівництво нового вантового шляхопроводу у Вінниці на Замостя. Вона вважає, що, перш за все, владі міста треба звернути увагу на відсутність будь-якої бізнесової та банківської інфраструктури на Хуторі Шевченка, де є лише бібліотека. Тому її голос проти став своєрідним викликом проти забуття Хутора Шевченка…

Сергій Годун