Вже майже місяць громада села Якимівки на Оратівщині оплакує 50-річного Бориса Катрагу, який загинув страшною смертю. Хто б міг подумати, що приказка «Від любові до ненависті один крок» стане тут фатальною, і до яких катастрофічних наслідків може призвести жіноча помста?

Борис Катрага та Олена Денісова не бачились кілька років, але вона, немов грім серед ясного неба, увірвалася в його життя і жорстоко помстилася. Зовсім п’яна, в компанії нового співмешканця, автомобілем переїхала Бориса. Травми були такими, наче на нього танком наїхали. Чим же не догодив жінці небіжчик? І чому рідні та односельчани впевнені, що жінка взяла навмисно вину на себе?

— Борис розлучений, але з двома дочками спілкувався. У Якимівці проживав сам, займався ремонтом електротехніки, ремонтував хати. Олену я добре знаю, бо то моя однокласниця. В неї стільки тих чоловіків було, що не злічити. Колишнього свого довела до інфаркту, ще й паралельно бігала до мого брата, бо жила за кілометр. Я не можу сказати, що вона була співмешканкою Бориса, інколи просто заходила провести час. Через легковажність від неї син навіть рідний відмовився. Але останніх років два її на порозі в брата навіть не було. А це якогось біса її занесло?! В Олени останнім часом з’явився новий кавалер — 71-річний Толя з Тетіїва Київської області. Вона там у нього і жила.

А це приїхали напередодні в Якимівку, ходили до старости по якусь довідку. Потім цілий день пили у своїх кумів, щось святкували. Як вони та чому опинились у Бориса — невідомо. Але очевидці кажуть, що першою прийшла Олена і виманила брата з хати на дорогу. Я думаю, що вона накрутила свого нового кавалера проти Бориса. Дід Анатолій в той час мчав з магазину на своїй машині «ВАЗ-2107», — розповідає брат покійного Микола.

— Автівка переїхала Бориса й втекла. Від удару розбилось лобове скло. У калюжі крові Бориса знайшли на дорозі сусіди. Травми були вкрай важкими. Страшні рани зашивали прямо у перев’язочній. Попри всі невтішні прогнози ми вірили, що брат виживе. Але умить на руках у мене з дружиною він помер, останні слова його були: «Не тіло мене турбує, а душа мені болить». Ось так ні за що брат поплатився життям. Парочку в стані сп’яніння затримали вже на Київщині. То вони навіть дорогою у машині поліції говорили, що хочуть сексом зайнятись… Й обзивали мого брата. А дід Анатолій чомусь відмовлявся здавати кров на алкоголь і клав руку на серце, стверджуючи, що не винен.

За словами рідних покійного, вони не вірять у те, що за кермом була Олена, бо вона ніколи в житті не керувала машиною і прав не мала.

— Все вказує на те, що за кермом був саме Анатолій. Є відео, де селом за кермом їде він. Свідок знайшовся, який після аварії бачив, як Олена сиділа на пасажирському сидінні, а Толя стояв біля лівого колеса. Крім того, знає правду і дід Василь, сусід брата, — додає Микола. — Але Олена наголошує, що її коханець Толя приїхав, вона сіла у машину і збила Бориса. Брехня це. Хіба можна з двох метрів вбити? Із черепа та хребта брата наче зняли скальп, переламані ребра. Тобто, удар був сильним. Хай зроблять слідчий експеримент. Хай посадять Олену за кермо і щоб вона хоч рушила. Впевнені — вона не зможе. Посадіть обох на детектор брехні! Знаємо, що дочка діда Анатолія працює у поліції на Київщині. Можливо, тому взяла на себе вину Олена, щоб отримати м’якший вирок… Зараз жінка у СІЗО і буде там ще два місяці без права внесення застави. А ось її коханець фігурує лише як сві­док, хоча має бути як мінімум співучасником. Він до цих пір у селі на дачі, випиває та відпочиває з місцевими жінками. Просимо органи взяти всі ці факти до уваги!

У пресслужбі обласної поліції нам повідомили, що в ході досудового розс­лідування та відповідних експертиз буде встановлено, хто саме перебував за кермом автівки. Співмешканець підозрюваної у справі нині проходить як свідок.

— За висновками експертизи, у крові жінки було 1,8 проміле алкоголю. Поліцейські з’ясували, що саме жінка причетна до смертельної автопригоди. Під час медичного огляду у крові пенсіонера виявлено 2,8 проміле алкоголю. Слідством розпочато кримінальне провадження. Жінці загрожує до 10 років позбавлення волі.

Віталіна Трудько