Справжній детектив розгорнувся у прикор­донному Могилеві-Подільському!

А почалось все з того, що до редакції газети звернувся начальник Дністровського представництва ДП «Адміністрації річкових портів» Ігор Ґудзик та заявив, що з дня на день у місті може статись НП через затонулий теплохід у Дністрі, який, за його словами, вже рік власники не забирають. Тож плавзасіб облюбувала місцева дітвора, й такі екстремальні розваги можуть призвести до трагедії.

– Фактичними власниками теплоходу «Подол» є родина місцевих бізнесменів Москалюків. Він був самовільно пришвартований до нашої підпірної стінки, яка через збільшення рівня води у Дністрі в цей пришвартований катер може зруйнуватися. І це може мати дуже погані наслідки для міста та нашої організації. У липні 2020 року, коли у Дністрі сильно піднявся рівень води, теплохід затонув. Впродовж року власники «Подолу» так його і не підняли. Отже, стоїть прив’язане до нашого причалу безгоспне багатотонне майно, ніхто його не контролює. Тут збираються діти і щоразу наражають себе на небезпеку. Буває, що за день ми звідти по три-чотири компанії вигонимо. У квітні ми загородили доступ до теплоходу, аби люди могли бачити і розуміти небезпеку. Даруйте, але ж це все коштує грошей.

Крім того, у будь-який момент теплохід може обірватись від стінки і вода його може понести під міст. І де гарантія, що він не зіб’є опори? — розповів нашому журналісту Ігор Ґудзик.

— А може призвести до міжнародного скандалу, якщо цей теплохід течія занесе на територію Молдови. Я звертався у всі можливі інстанції з цього питання, відкривались кримінальні провадження, наприклад, за забруднення навколишнього середовища,. Через плутанину з документами до відповідальності почали притягувати людину, на яку зареєстрований теплохід, а не фактичного власника. А коли останніх — Надію Москалюк та її чоловіка Олега – викликали на допит, вони від власності відхрестились, мовляв, то оформлено на іншу особу. А коли ми хотіли з громадою забрати теплохід у безпечне місце чи утилізувати, то відразу прибігали ті самі Москалюки.

За словами Ігоря Гудзика, наразі теплохід залишається на місці у напівзатопленому стані, але це при нормальному рівні води. А що буде після сильних дощів — спрогнозувати боїться. Крім того, нарікає він на те, що пальне з теплохода витекло та забруднило водойму. Нещодавно збиралась комісія, наразі шукають спеціальну техніку, якою б можна було витягнути плавзасіб та помістити у безпечне місце. Фінансові витрати готова взяти на себе мерія.

У свою чергу, власники теплохода — родина Москалюків (плавзасіб оформлено на Надію Москалюк) впевнені — справа замовна.

Олег Москалюк

– Теплохід «Подол» був довгий час візитівкою Могилева-Поділь­ського, тому втратити його недопустимо. Ми думаємо, що йому допомогли затонути. У місті всім відомо, що проти мене веде боротьбу один з народних депутатів. Мене вже незаконно звільнили з посади, яку нині обій­має Ігор Ґудзик. І, як бачите, опоненти не зупиняються. Більш того, дружині нарахували понад 220 тисяч збитків! Так, в Одесі за танкер вагою 300 тисяч тонн нарахували 400 тисяч грн. А наш теплохід важить 18 тонн. Ніякої плями від пального там не було, його вже давно злили! Як тільки впаде вода — будемо піднімати теплохід. Зараз фізично це нереально, тому що дощі та зливи, скидається вода з Новодністровської ГЕС. Ця справа сфабрикована, ми підемо до суду і доведемо, що це так!

Ось як прокоментували цей скандал у пресслужбі обласної прокуратури:

– Повідомлено про підозру жительці Могилева-Подільського у вчиненні кримінального правопорушення. Підозрювана у 2008 році отримала у користування теплохід «Подол». За розпорядженням підприємниці судно транспортували до м. Могилева-Подільського та пришвартували до гідротехнічної споруди (підпірна стінка) на річковому вокзалі міста.

Після цього могилівчанка почала ним возити пасажирів. У липні 2020 року, коли теплохід, в порушення вимог законодавства, був пришвартований біля річ­ко­вого вокзалу, сталася ава­рійна ситуація — у корпусі судна виникло пошкодження, через що во­да почала потрапляти у ма­шин­­не від­ділення судна та вимивати нафтопродукти в річку. Забруднення поверхневих вод Дністра створило небезпеку для життя і здоров’я людей. Протиправними діями підприємниці навколишньому природному середовищу завдано шкоди на суму понад 222 тис. грн. За такий злочин передбачено покарання у виді штрафу від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 5 років, або обмеженням волі на той самий строк.

Віталіна Трудько