Також постраждав 9-річний хлопчик. Він важко травмований. Переламані руки та ноги. Стан дуже важкий. Зараз перебуває на лікуванні у дитячій обласній.

– Його ледь витягнули із розтрощеної автівки. Чудом залишився живий. Загиблий та хлопчик перебували у «ВАЗі». Водій автівки — винуватець аварії – зараз знаходиться в комі, — розповідають очевидці.

За попередньою інформацією слідства, 18-річний водій «ВАЗ-2108», який рухався у напрямку міста Козятин, не впорався з керуванням, внаслідок чого автомобіль виїхав на смугу зустрічного руху, де сталося дотичне зіткнення з автомобілем «Вольво». Після цього «ВАЗ-2108» зітк­нувся з автомобілем «Фольксваген Поло», який рухався у зустрічному напрямку.

Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди загинув пасажир «ВАЗ», з різного ступеня травмами госпіталізовані 18-річний водій цього транспортного засобу та 9-річний хлопчик. Ще троє пасажирів цього авта отримали медичну допомогу на місці події, госпіталізації не потребували.

Водій та пасажирка автомобіля «Фольксваген Поло» були доставлені до лікарні та після надання медичної допомоги відпущені додому.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 КК України про порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинило смерть потерпілого або заподіяли тяжке тілесне ушкодження. Такий злочин карається ув’язненням терміном до 8 років.

Наші журналісти розшукали очевидців та учасників аварії. І от що вони розповідають.

– Загиблий Олег Тяпов родом із Козятинщини. Займався сільським господарством. Чоловік із села Пляхова. Там і поховали. Це найстрашніші похорони, які можна уявити. Бо загинув вірний чоловік, найкращий батько та турботливий син.

Пів Козятинщини з’їхалось прощатись із Олегом. Бо був із тих людей, що допоможуть у будь-якій ситуації. Як-то кажуть, «справжній», і справжнім був до кінця. Залишились дружина і двоє маленьких синочків. У цей жахливий день вони їздили відпочивати в Черепашинці, на добре відомі «вінницькі Мальдіви» і блакитне озеро. Коли ж повертались, Олег спав на задніх сидіннях. За кермом був його 18-річний друг, який щойно отримав права. Він ще дитина. Кажуть, що проблема була в техніці – якась несправність із машиною. Тому і занесло. Водія попередньо називають винуватцем ДТП. Проте невідомо, чи він лишиться живим. Зараз він у комі. І лікарі не дають прогнозів на життя, – розповідають односельчани загиблого.

Очевидці кажуть, що такого жахіття на дорозі не очікували.

– Все було нормально. Автівки рухались спо­кійним темпом. А потім, в один момент, все життя перевернулось перед очима. Бо за лічені секунди авто, що їхало перед нами, розбилось вщент. Ми викликали «швидку», поліцію. Самостійно вирішили перевернути авто. І нам вдалось. Проте всі, хто були у «ВАЗ», у жахливому стані. На наших очах помирав чоловік… — розповідають «33-му».

Водієм «Фольксваген Поло», в який «влетіла» автівка, був вінничанин Олександр Кулі­йов. Разом із нареченою Мариною він їхав у столицю. Працює держслужбовцем.

– Ми потерпіли в страшній ДТП. Автівка влетіла в нас неочікувано. Проте на тілі лише синці та забої. Я вважаю, що ДТП сталась через велику кількість авто, які їхали одночасно по трасі. Найбільше шкода дитину, яка просто потерпіла ні за що…

Софія Копач