За прогнозами українських синоптиків другий місяць літа принесе нещадну спеку до +40 градусів. Дощі підуть тільки у серпні. У першій половині місяця стовпчики термометрів покажуть +28+30 градусів. Невелике похолодання з дощами почнеться після 20 липня. При цьому можливі сильні грози і бурі.

Утім за прогнозом синоптика Леоніда Горбаня погода у липні буде тропічною: спека, зливи з грозами і бурі. У перші дні місяця стоятиме спекотна і задушлива погода до +28. Утім, після 4-5 днів спеки підуть дощі і це створить ефект тропіків, буде волого і душно.

З 8 по 12 липня прогнозується зниження температури до +22 градусів. За словами Горбаня, Україну накриють бурі, грози і град. Але потім знову спека і вологість. Вдень очікується до +35+40 в тіні.

Після 20 липня знову дощі, але без шквального вітру. Горбань прогнозує бурю з 25 по 27 липня. Закінчиться місяць комфортною температурою до +30, але з дощами.

Погода у серпні теж буде нестійкою. Перша декада місяця буде спекотною, до +30 градусів. Через пять днів температура знизиться на 5 градусів. До кінця місяця після 20 серпня почнеться “осіння”погода — різке зниження температури і рясні опади.

Ілона ВАЛЬТЕР