Редакції «33-го» активісти повідомили шокуючу подію, яка сталась днями у центрі Вінниці. Тут ледь не до смерті побили іноземного студента.

З нього хотіли живцем зняти шкіру на обличчі. Бідолашний ледь вижив. Проте злочинці досі не покарані, заявляють очевидці.

Наші журналісти розшукали потерпілого та вислухали його історію.

– Це жахіття сталось зі мною у п’ятницю. Я відпочивав на дискотеці у клубі «Феріде». Близько третьої ночі вирішив йти додому. Проживаю недалеко і тому вирішив йти пішки. Коли підійшов до ринку «Урожай», то помітив, що за мною йдуть двоє, — розповідає потерпілий Ікран.

– Вони наближались все швидше. А потім почали бігти. Наздогнали і напали на мене. Один стрибнув на шию. І я відразу з ним впав на землю. Інший почав лупцювати мене ногами та лізти у мої кишені. Тримав за шию, напевне намагався зірвати ланцюжок. Я зумів побороти першого. Взяв його за вуха та вдарив об бетон, щоб він втратив свідомість. Другий лупцював мене ногами так, що все тіло тепер в гематомах. Я був знесилений, тому нападник зміг забрати гроші та документи. І почав втікати. Спробував наздоганяти його. Раптово він взяв скляну пляшку, розбив її та намагався зарізати мене.

У той момент я встиг забрати паспорт у злодія, а далі мало що пам’ятаю. Він душив мене та різав обличчя. Ліва частина могла залишитись без шкіри. Нападник не шкодував сили. Я опирався. Але мені було вже настільки погано, що ледь стояв на ногах. Ще одну пляшку він розбив у мене на голові. Коли ж я впав на землю, нападник утік. Це останнє, що пам’ятаю, бо далі – втратив свідомість…

Якісь двоє чоловіків викликали «швидку» та поліцію. Вже в лікарні відчув, що повертаюсь до тями. Лікарі кажуть, що я вчасно потрапив у лікарню.. Наслідком цього кривавого побоїща для мене став струс мізку та численні забої. На обличчі зробитили кілька операцій. Та, моє щастя, що життя врятовано.

Навчався у технічному університеті. За освітою менеджер. Дуже мрію повернутись додому у Туреччину. За чотири роки я закохався в Україну. Тут і справді є доброзичливі люди та мальовнича природа. Я реалізував декілька бізнес-проєктів. Займався підприємницькою діяльністю. Проте тепер остаточно вирішив, що повернусь додому. Така жорстока спроба вбивства стала для мене переламним моментом. Бо такого у «найкомфортнішому» місті я не очікував. Щоб двоє людей готові були вбити хлопця через гроші, та ще й на центральній вулиці міста. Це жах. Таке навіть уявити важко. А на батьківщині живуть мої батьки, двоє братів та дві сестрички. Я – найстарший. Завжди знав, що таке відповідальність та культурна поведінка. Тому навіть уявити страшно, як таку новину пережили б мої рідні. Найбільше мене шокує те, що поліція до цих пір не може встановити другого зловмисника. До мене приходив слідчий, брав покази. Пообіцяв, що хулігани будуть покарані. Проте зараз їм вдалось спіймати лише одного нападника.

Наш журналіст поспілкувався із працівниками ринку «Урожай». Ось що вони розповіли:

– Такі випадки у нашому «центральному» районі не рідкість. Тут багато хуліганів та п’яниць, котрі заради наживи готові піти навіть на вбивство. Підозрюємо, що двоє нападників, про яких йде мова, місцеві наркомани – «бариги». Вони часто погрожують та нерідко обкрадають людей на базарах. Не знаємо, хто їх «кришує», проте ця публіка завжди виходить сухою із води та повертається до своїх брудних справ, – кажуть працівники ринку «Урожай».

За офіційним коментарем «33-й» звернувся у поліцію.

– Наразі ведеться слідство по цій справі. Одного зловмисника встановлено. Це вінничанин. Відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 125. Мова йде про легкі тілесні ушкодження. Коли ж прийдуть результати експертизи, то може змінитись кваліфікація статті, — коментують у поліції.

Софія КОПАЧ