Територіальне управління ДБР у Хмельницькому у взаємодії з ДБР Нацполіції затримало 22-річного патрульного одного із райвідділів Вінницької області, який обіцяв повернути водійські права і документи на авто за хабар.

– За попередньою інформацією, днями правоохоронець зупинив водія за підозрою у керуванні авто напідпитку та попросив пройти «драгер». Чоловік відмовився. Поліцейський забрав у нього документи та запропонував не складати адмінпротокол і повернути документи за 10 тисяч гривень. Працівника поліції затримали через два дні після одержання грошей. Йому повідомлено про підозру у прийнятті неправомірної вигоди службовою особою (ч. 3 ст. 368 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна, — повідомила Катерина Герасімчук з пресслужби ДБР.

Судом підозрюваному було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави у сумі 181,6 тис. грн. Також за рішенням суду правоохоронця відсторонено від займаної посади.

Як вдалось з’ясувати нашому журналісту, мова йде про 22-річного Олександра Данька, який родом з Чернівецького району, що певний час працював у Національній поліції Одеської області на посаді полі­цейського сектору реагування патрульної поліції. А останнім часом — на Вінниччині.

Заробітна плата за рік, отримана за основним місцем роботи, – 125270 гривень. Наразі він ще не сплатив заставу, а земляки затриманого ось що кажуть:

– Патрульний хай розкаже правду, як його, молодого, попросили забрати ці гроші і хто. Клубочок хай розплутають. А другі правоохоронці — думайте. Для вас теж закон писаний. І за 130-у треба жорстко карати і водія, і того, хто бере гроші і відпускає. Це стаття, за яку не може бути виправдання, — каже наш читач з Могилева-По­дільського Вік­тор Кривоніс.

Віталіна Трудько