У Вінницькому міському суді Вінницької області 1 липня відбулось судове засідання, в якому було розглянуто клопотання сторони обвинувачення про обрання запобіжного заходу чоловікові, який підозрюється у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 185 Кримінального Кодексу України.

– Підозрюваний, маючи не зняту і не погашену судимість, на шлях виправлення не став та скоїв новий злочин. Перебуваючи на одній із вулиць м. Вінниці помітив відчинений вантажний автомобіль. Після чого, проник через дверцята до кабіни автомобіля та на передньому сидінні помітив сумку темного кольору, яка належала водієві. Зазирнувши у сумку, підозрюваний помітив у ній гаманець з грошовими коштами, мобільний телефон, банківські карти та пластикову картку із супермаркету. Підозрюваний викрав вище перераховані речі викрав, місце злочину покинув, та розпорядився викраденим майном на власний розсуд, чим завдав потерпілому матеріального збитку на суму 6320 грн.

При обранні запобіжного заходу слідчим суддею було враховано обґрунтованість пред’явленої підозри та наявність ризиків, які дають достатні підстави вважати, що підозрювані можуть здійснювати дії, передбачені ст. 177 КПК України, а саме: переховуватися від органів досудового розслідування та/або суду; знищити, сховати або спотворити будь-яку із речей чи документів, які мають істотне значення для встановлення обставин кримінального правопорушення; незаконно впливати на свідків, експерта у цьому ж кримінальному провадженні.

За результатами повного та всебічного судового розгляду, заслухавши думки учасників процесу, дослідивши та проаналізувавши матеріали клопотання, суд застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 днів та визначив заставу у розмірі 95 160 грн. Наразі тривають слідчі дії.

Такий злочин карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років.

Віталіна Володимирова