Сталася пригода у той день, коли через нещасний випадок загинула людина, а половина Вінниці залишилася без електроживлення.

Увесь електротранспорт Вінниці зупинився на кілька годин, люди, щоб добратися з роботи додому, кинулися викликати таксі. Аж тут — неприємний сюрприз від одного з перевізників. (Службу таксі навмисно не вказую, все ще сподіваюся, що здоровий глузд і совість переможуть меркантильні інтереси). Звичний маршрут з Вишеньки на Тяжилів раптом різко здорожчав. Замість 95 гривень мені довелося викласти 135. Причому диспетчери навіть не повідомили про вартість такої поїздки. Мої знайомі, котрі добиралися з проспекту Юності до залізничного вокзалу, були змушені заплатити таксисту цієї ж служби 170 гривень…

Які підстави були для того, щоб підняти вар­тість на проїзд — у службі таксі не змогли пояснити. Та тут і так ясно — підприємливі таксисти вирішили заробити на ситуації! Хоча, якби б по-людськи, то, навпаки, допомогли б місту справитися з неочікуваним форс-мажором у перевезеннях. Але це актуально хіба що тоді, коли ти патріот свого міста, а не комерсант, для котрого прибуток — понад усе. Прикро.

Лариса Щур,
вінничанка