«Я тобі не дарагая», «Попрошу тримати вашу свободу слова при собі», «Ваші емоції нікому не потрібні» . Футболки з такими цитатами керівника кафедри журналістики Вінницького педагогічного університету Володимира Каленича замість святкових суконь та костюмів одягнули  шестеро з тридцятим студентів- випускників на вручення дипломів. Охочих було більше. Але в останній момент вони злякалися, що не складуть державні іспити… Інші засуджували вчинок, мовляв, невдячні.

Такий креатив викликав справжню бурю, причому не лише у соціальних мережах. До цього перформансу не були готові ні викладачі, ні адміністрація університету. Ректорка вишу Наталя Лазаренко запитувала учасників акції, чому вони не звернулись до неї, однак вони відповіли, що боялись.

Обурені вінничани звернулися до вінницького нардепа Максима Пашковського. Він відразу відреагував:

«Найбільше обурює, що у навчальному закладі, який має виховувати не просто спеціалістів, а людей, які в майбутньому виховуватимуть наших дітей, дозволяють собі таку негуманну поведінку. Чому вони вчать майбутні покоління? Сексизму? Дискримінації? Відсутності моральних прав? Байдуже, яка це кафедра — це чорна пляма на репутації педагогічного закладу.

Як народний депутат, направив два звернення: перше — керівництву Вінницького державного педагогічного університету ім. Михайла Коцюбинського, друге — до Міністерства науки та освіти України. Я хочу, щоб молодь знала, що у неї є захист. Тому, у подібних випадках можете спокійно звертатись за допомогою, яка в рамках депутатської компетенції. «

Детальніше читайте в газеті “33-й канал”.

Тетяна КОНДРАТЬЄВА