Погодьтеся, що фото до і після втрати ваги вражають.

Однією з тих, кому вдалось добитись приголомшливих результатів у схудненні – ямпільчанка Ольга Мудрицька. Жінка після схуднення наче магнітом притягує до себе захоплені погляди!

– Раніше я важила 138 кілограмів. Комплексувала, менше їздила громадським транспортом. Я дуже люблю подорожувати і так сталось, що кілька років тому виграла путівку до Туреччини. Але через зайву вагу соромилась свого тіла і ледь не відмовилась від мандрівки, — пригадує Оля. — А потім промайнула думка – досить, треба позбутися зайвих кілограмів. І я втратила десяток кілограмів, але після подорожі вага повернулася. Тоді я почала цікавитися здоровим харчуванням. У моєму меню є цукерки, кекси, тістечка і навіть торт. Але все це готується абсолютно без борошна. Також в раціоні є риба, м’ясо, овочі, фрукти, супи, борщі.

У спортзал не ходжу, лише рахую калорії — на день має бути до півтори тисячі. Інколи скачу на батуті в садку. Там 15 хвилин — те саме, що 10 км пройшовся. Я вважаю, що є топ-5 секретів, як схуднути. Насамперед, має бути мотивація. Починайте свій ранок з 2 склянок теплої підігрітої водички. Сніданок обов‘язково має бути протягом однієї години після того, як ви прокинулись. Кава може бути після сніданку через 30 — 40 хв., але без цукру і молока. Спати лягайте не пізніше 23.00.

Зараз Ольга важить 63 кілограми, а на своє харчування витрачає не більше 700 гривень на тиждень. Чоловік пишається дружиною, що вона змогла домогтися свого. Хоча зізнається, що вага його почуттям ніколи не заважала.

– Здорове харчування — це не лише про розрахунок калорій, — каже дієтологиня Галина Бурковська. — У раціоні потрібно зменшувати кількість продуктів з підсилювачами смаку, натомість поступово збільшувати натуральні: мед, овочі, фрукти, зелень. Зменшити потрібно також кількість «перекусів». А ще, каже, в раціон додати воду. Вага повертається в тому випадку, коли ми збільшуємо калорійність нашої їжі і мало рухаємося.

Віталіна Трудько